Георги Кадиев скочи на БСП и Мая Манолова и обяви гръмко: Аз съм левият кандидат-кмет на София!

България отблизо

Бившият депутат от БСП и лидер на партията Нормална държава Георги Кадиев обяви във фейсбук, че ще се кандидатира за кмет на София.

 

В анонса му за включването в състезанието на 27 октомври има индиректна критика към посланията на независимия кандидат Мая Манолова. Кадиев открито се заявява като ляв кандидат за вота за столицата.

 

„За мен изборите не са разговор просто за тротоари и градинки, а политически сблъсък за развитието на София и България. Този сблъсък е между леви, десни и либерални идеи, и те имат нужда от своето представителство и защита. Винаги съм бил ляв човек, имам лява политическа биография и съм ляв кандидат за кмет. Не възприемам тезата, че в местната политика няма ляво и дясно и няма политика. Напротив, всичко е политика- и общинските данъци, и общинското здравеопазване, и общинското образование, транспорт и строителство. И като ляв кандидат защитавам леви политики и предлагам леви решения“, заявява Кадиев.

 

Ето какво написа той на профила си в социалната мрежа:

 

Скъпи приятели и сподвижници,

След разговори с много от вас реших да приема предизвикателството и да се кандидатирам за кмет на София на предстоящите избори.

 

За мен изборите не са разговор просто за тротоари и градинки, а политически сблъсък за развитието на София и България. Този сблъсък е между леви, десни и либерални идеи, и те имат нужда от своето представителство и защита. Винаги съм бил ляв човек, имам лява политическа биография и съм ляв кандидат за кмет. Не възприемам тезата, че в местната политика няма ляво и дясно и няма политика. Напротив, всичко е политика- и общинските данъци, и общинското здравеопазване, и общинското образование, транспорт и строителство. И като ляв кандидат защитавам леви политики и предлагам леви решения.

 

Много от моите разбирания и идеи са коренно противоположни на идеите на други кандидати за кметове и това ще проличи в кампанията. Вие имате право на по-голям избор на кандидати, платформи и идеи, затова участвам. Няма нищо по-хубаво от конкуренцията на идеи и тя, убеден съм, ще роди най-доброто за града ни.

 

През следващите дни ще ви запозная подробно с програмата си. Надявам се да направим умна, интелигентна и смислена кампания, като избегнем личните нападки (макар че и през това съм минавал многократно).

 

СОФИЯ ЩЕ БЪДЕ ПО-ХУБАВА.

И нека всички работим за това.

Припомняме, че Кадиев бе изключен от БСП и създаде движение „Нормална държава“, което единствено стои зад кандидатурата му. Тя пък е вид отмъщение към бившите му другари, които го отлъчиха от редиците си, смятат запознати с проекта. И цели откъсване на гласове от Мая Манолова.

 

Източник: Offnews

loading...

Tagged

1 thought on “Георги Кадиев скочи на БСП и Мая Манолова и обяви гръмко: Аз съм левият кандидат-кмет на София!

  1. Той може да се заявява като какъвто иска !? Въпросът е като какъв ще го възприеме публиката ! А , тя , макар и недостатъчно просветена политически , интуитивно отхвърля подобни самонадеяни недоразумения !

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *