Малкият Трифончо се скри от селфи с Борисов, но накрая се предаде. Кой и защо употребява децата на България предизборно?

България отблизо

Деца, играят си. Това отсече премиерът Бойко Борисов, след като се наложи да изчака няколко минути, за да се снима с малкия Трифон.

Премиерът бе помолен /не се уточнява от кого/  да се снима с малчугана, но за изненада на всички на хлапето му отне доста време, преди да се появи за кадъра. „Хайде, бе Трифоне, къде си“, подканяше премиерът, който бързаше заради графика си, но все пак отдели няколко минути за селфита. /Какво великодушие само!/

Когато Трифон все пак се появи той отрони, че е на 9 години, след което застана до министър-председателя за съвместен портрет.

Това четем като суперновина в днешната преса. Премиерът е на посещение в Пловдивско да говори за кой ли път за инвестиции и да обещава как ще цъфнем, че и ще вържем. И едновременно не пропуска да прегърне някоя булка и да гушне някое детенце.

Явно снимката с Трифончо е била запланувана предварително и организирана още преди воаяжа на Светиня Му, ама хлапето или не е изгаряло от желание да се гушка с чичко Бойко, или се е заплеснало и е изпуснало високопоставената му задача да позира.

Фотото и избликът на народна любов бяха много важни, тъй като Борисов беше  заедно с президента на Фондация ”Америка за България” Нанси Шилър.

Борисов и Шилър разгледаха над 2 декара антични мозайки, направени по римски образец. За целта премиерът използваше и очила за виртуална реалност.

 

На визитата присъстваха и кандидатът на ГЕРБ за кмет на Града под тепетата Здравко Димитров, както и вицепремиерът Томислав Дончев. Те заедно направиха инспекция на обновения площад в града.

Започнаха предизборните дни и ГЕРБ ги мерят в селфита. Колкото повече дечица прегърнеш, толкова повече се умилява народът и обещава да гласува за теб.

А дали е така?

Явно посрещането не е било спонтанно, а планирано.

Явно и Трифончо и останалите са строени да слушат премиера, за да има кого да снимат операторите, тъй като не може да си говори сам, нали?

И ако с възрастните номерът може да  мине за спонтанен, то с децата няма как.  Те не знаят кой е Борисов и не се интересуват от политика.

Така и трябва да бъде!

Но у нас нищо не е така, както трябва да бъде.

Нали, Трифончо?

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *