Георги Марков: Няма да подпиша площадната конситутиция на ГЕРБ, защото никой не ме попита! А аз съм най-опитният в партията!

България отблизо

Няма да подпиша проекта за нова Конституция, дано без моя подпис да спася ГЕРБ от срама!

Това заяви пред Епицентър.бг  бившият конституционен съдия и настоящ депутат от ГЕРБ Георги МАРКОВ. Той е единственият конституционалист в този парламент.

Досега Марков деликатно запазваше мълчание по отношение на проекта на ГЕРБ за нова Конситуция, който събра критики отвсякъде.

Днес обаче Марков беше категоричен: Аз няма да се излагам след 50 години юридически стаж! 

ГЕРБ тръгнаха да правят Конституция без да питат и да се консултират с единствения конституционалист в редиците си, при това депутат от ВНС.

По същия начин Марков зае категорична позиция и за Истанбулската конвенция и три месеца обясняваше до какво ще доведе въвеждането ѝ, докато накрая Борисов беше принуден да я спре.

 

Ето какво каза още Георги Марков:

Днес уважаваният от мен вицеприемр Томислав Дончев заявява, че проектът за нова конституция като текст отговаря на очакванията на хората от площадите. Моят въпрос е – за кои площади става дума? Площадите в страната са празни, в София има на площада хора, но сямо някои хора.

Аз повече разбирам от площади от г-н Дончев, защото през 1989-1990-1991 бях на площадите, когато него го нямаше. Повече разбирам и от конституция, защото съм бил 9 години конституцонен съдия.

И понеже текстът на проекта е „площаден“, аз няма да го подпиша!

ГЕРБ слуша площадите , а не юристите.
Аз няма да се излагам след 50 години юридически стаж!
Не искам да ставам за срам!
Не мога да приема, че Основният закон се прави за площадите. Там може да са 20 000 – 40 000 души. Е, конституция за 40 000 ли ще правим? „Площадна“ Конституция! Това е тотален анархизъм!

 

ГЕРБ искат да угодят на площадите, не на милионите. Това ли е рестартът? След време Доган ще поиска рестарт на този рестарт.

 

Един път спасих ГЕРБ с гласа си от Истанбулската конвенция. Сега се надявам без моя подпис да ги спася от срама!

 

Защото може да се окаже, че без моя подпис няма да могат да съберат 120 души за внасяне на проекта.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *