Георги Харизанов: Който защитава президента Радев е политически шизофреник!

България отблизо

Разбира се, че COVID кризата се използва политически. Президентът най-добре знае защо беше прекратена визитата му в Естония.

Това заяви политическият анализатор Георги Харизанов в предаването „Още от деня“ по БНТ. Българското правителство не може да каже на Естония каквото и да е, категоричен бе той.

Ние сме доста неподготвени да посрещнем втората вълна от коронавируса. Визитата на президента Радев бе саботирана на чужда земя, заяви политическият анализатор Слави Василев.

„Целта на Румен Радев е да влиза в челни сблъсъци с правителството. Чест прави на кабинета, че доста се въздържа“, коментира Георги Харизанов, като уточни, че на тяхно място, той не би могъл.

Опонентът му не се съгласи и заяви, че премиерът Борисов виждал заплаха в лицето на президента.

Двамата политолози влязоха в яростен спор във връзка с политическата криза между институциите. „Виждам много проблеми между институциите. Това управление трябва да решава проблемите, защото няма кой друг“, подчерта Харизанов.

„Президентът, който непрекъснато рекламирате е предложен от социалистическа партия В момента критикувате бюджет, който е силно социален, с десни аргументи. Това говори за политическа шизофрения.

Но…бюджетът е със силно изявени социални разходи и това не ми харесва. В същото време се правят икономически инвестиции. По-големите социални разходи се правят, за да се преодолее по-лесно кризата, а парите ще се върнат в икономиката. Като цяло ние не сме в нормална ситуация, изтъкна Харизанов.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *