Георги Харизанов притеснен: Коалиционен партньор танцувал по авторитета на Борисов, но нямало да му се получи!

България отблизо

Партия ГЕРБ няма как да бъде разделена, особено по въпрос като намаляването на ДДС за ресторантьорите. Това заяви в предаването „Здравей, България“ Георги Харизанов от Института за дясна политика.

„Когато едно решение се взема на коалиционен съвет и е политическо и под натиск на коалиционния партньор, експертите би трябвало да отстъпят, защото ролята на политиците е друга. Ролята на експертите е да дадат експертно мнение“, коментира той и допълни, че темата се преекспонира.

Той е на мнение, че драмата, която назрява във връзка с решението ще спре много бързо. Харизанов смята, че секторът е изключително важен и „носи на гърба си“ още много други – туризъм, хранителна индустрия, лозаро-винарската такава и други.

Той определи действията и изявленията на Валери Симеонов като „тънка игра, която цели да постави под въпрос авторитета на премиера Бойко Борисов и да го накара да изпълнява желанията на Патриотите“, но това нямало да се случи.

Припомняме, че Симеонов поиска 9 процента ДДС за туризма, а след това обвини Горанов, че му пречи, както и пречи на просперитета на държавата.

И призова Борисов да поиска оставката на Горанов.

По този начин лидерът на НФСБ наистина противопостави министър-председателя с финансовия министър.

Но и лъсна лъжата на Борисов.

Той също се обяви за намаляване на ДДС-то  в туризма, без да знае, че така ще се вдигне това на другите стоки и услуги.

И сам се вкара в капана.

Пък в момента Харизанов се опитва да го извади.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *