ГЕРБ грозно скочиха върху новия служебен кабинет, Борисов мълчи

България отблизо

Започна извънредния брифинг на ГЕРБ. „Очаквано, в днешния ден, когато се обявява състава на новото служебно правителство, се правят изводи на първия служебен кабинет. Ние искаме да направим своите изводи от последните месеци.“ Това каза зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов. 

„Президентът обяви работата на служебния кабинет като успешна. На мен ми се иска някой да ни каже какви успехи точно е постигнал служебният кабинет – пандемията ли спя, успешна ли беше ваксинационната им кампания, справиха ли се с бежанската криза, овладяха ли инфлацията, построиха ли нещо? Румен Радев очевидно е станал жертва на собствената си пропаганда“, каза още той.

„Ние очаквахме да бъдат сменени шестима изключително слаби министри, а се оказа, че те останаха, а други трима избягаха. Тъй като те познават реалностите и това е ясно – инфланция, растящи цени, не можеш да излезеш от магазина с по-малко от 50 лв. сметка. Служебното правителство не се занимаваше с нищо друго, освен да се намесва пряко в изборите и да работи срещу една политическа партия“, допълни Митов.

„Сега даже разбираме, че са се занимавали с това да се опитват да купуват партии. Вчера председателят на „Екогласност“ каза ясно, че са се опитали да купят партията и с това са се занимавали служебни министри и президентската администрация. И понеже президентът твърди, че върху тези хора ще се изсипят компромати, ние сме извадили няколко показателни неща – най-високи цени на тока в Европа, най-нисък дял на ваксинирани, инфлация, по-скъп бензин, препълнени бежански центрове. Това компромати ли са? Това са факти. Това са постигнали тези хора до момента“, заяви Митов.

„Цените на горивата сравнени към 11 май 2021 и 15 септември 2021 – 15-20% нагоре са се качили цените на горивата“, обясни той.

Той припомни думите на здравния министър Кацаров, който нарече ГЕРБ „убийци“.

Митов показа актуалните данни за коронавируса и ваксинацията и у нас и попита: „А вие какви сте?“

„Очевидно има тежко обществено настроение срещу някои министри и управлението им в последните месеци. На първо място е Живков на енергетиката – тежки загуби за индустрията, заради неговата некомпетентност или недобронамереност. Някои хора загубиха милиони, но определени хора спечелиха. Стойчо Кацаров, вместо да управлява здравната криза, разпусна Щаба и започна да се саморазправя с лекари, които участваха активно в борбата с коронавируса в най-активната му фаза.

Към момента има гладна стачка на работещите в Спешна помощ. Малко му остана да започне да строи частна болница с държавни пари. Спрени магистрали, спрени пътища и протести на бранша. Миналата година нямаше организирани стачки и протести, а сега, когато са срещу министър на президента вече са платени. Хората просто си искат парите от държавата. Не знам колко ресторантьори трябва да излязат на улицата, за да си подаде оставката министърът на туризма. Имало ръст на туризма в сравнение с 2020г., а тогава просто нямаше туристически сезон.

Минеков вместо 40 милиона за кино, блокиране на Закона за филмовата индустрия и за малко да подари острова в Созопол. Забрави да внесе мерки за културата и трябваше Комисията да ги направи. За сметка на това, на 1 юли, само месец и половина след началото на работата на служебните министри, взели че си раздали бонуси. Толкова по тая тема.

Министрите, които напускат – подозира се, че при преработката на Плана за възстановяване и развитие, са допуснати корупционни схеми. Някои министри придобиха банка за два месеца, назначиха си борд на банката и я накараха да отговаря за стартъпи, които са свързани с техния бизнес. Смятаме, че несменянето на тези хора, които са тотално провалени като служебни министри, са отговорност на Радев.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *