ГЕРБ пада от власт! Ето кой ще направи нежната революция!

България отблизо
Правителството се разклати и се видя, че колосът е на глинени крака.
Разклатиха го не другите партии, не опозицията, не вялите протести на актьори и музиканти, на миньори и шофьори, а нежни жени със силни рамене и непресъхваща воля и желание да променят статуквото и да извоюват правата си, пък ако ще и да паднат на площада, или да ги арестуват.
Майките на болни деца, които са осъдени от съдбата доживотно да се грижат за тях, излязоха на площада и се сблъскаха с безхаберието и наглостта на управляващите.
Първо ги изгони депутат от ГЕРБ и не им даде да влязат в парламента, понеже носели черни тениски с обидни надписи. А „обидата“ в надписите беше „Системата ни убива“.
Втори удар им нанесе самият Вожд, който уволни единственият преговарящ с тях – социалния министър. И то не за друго, а защото не можел да понесе такива грозни гледки – палатков лагер пред парламента.
Децата ни не са грозни, те са просто болни. Който не иска да ги гледа и е толкова чувствителен, нека заеме държавническа позиция и да реши въпроса веднъж завинаги, засегнаха се майките. Няма кой, освен нас да гледа децата ни. На боклука ли да ги изхвърлим, понеже  на някого не му харесва да ги вижда и се прави, че не съществуват?
Ние сме поели кръста си и ще се грижим за тях. Каквито и да са, те са наши рожби. Но за да получават адекватни грижи и лекарства, ни трябват пари. Във всички нормални държави инвалидите и болните получават помощи. Само у нас се подхвърлят подаяния! – заявиха нещастните жени и отказаха да разтурят палатковия лагер.
Трети удар понесоха от Вежди Рашидов, който заяви, че е нормално всеки да се търкаля по площада и да проси от тази държава.
Не може да се посочи точно колко пари са нужни за лична помощ на хората с увреждания. Това стана ясно след поредната среща между протестиращите майки на деца с увреждания, омбудсмана и върнатия на поста си социален министър.

„Проблемът е, че социалното министерство не разполага с точни разчети  какви са потребностите на различните групи лица с увреждания”, каза омбудсманът Мая Манолова.

Че какво министерство е това, което не знае и не може да изчисли колко пари трябват на един болен човек да оцелее?

Къде са всички служби, къде са социалните, къде да разните организации за правата на човека, за защита на децата и прочие и прочие? Или са заети да разпределят еврофондове?

 

Майките на деца с увреждания се заканиха да продължат протеста си с палатковия лагер пред парламента, докато не бъде приет закона. Същевременно протестните палаткови лагери в София, Варна, Бургас и Добрич остават, а изнурените жени обявиха, че ще протестират цяло ако след срещата в понеделник отново няма резултат, протестът ще обхване и Русе. А след това постепенно всички градове в страната.

А исканията им вече няма да бъдат само финансови, но и ще настояват за оставката на премиера, който се подигра с тях и децата им.

Няма нещо по-силно на света от майчината любов и чувството за справедливост.

Това Борисов не го знае.

И докато шикалкави и се прави на обидена и ощипана мома, нищо чудно майките да го пратят под магнолиите.

Да стои там, да си дундурка внучето!

Щом не му пука за болните деца на България, да се маха!

Здравите всеки може да ги управлява.

Искаме оставка! – категорични са майките.

Ха сега да видим дали заспалата част от народа ще ги подкрепи.

Ако се събуди, ще посрещнем есента без Борисов!

Станислава Славова , istinata.net

Tagged

3 thoughts on “ГЕРБ пада от власт! Ето кой ще направи нежната революция!

  1. Целия народ трябва да застане гордо редом до майките! Та нима не сме създадени от майки? Всички сме отгледани от майка, грижовната без уморната, която няма ден и нощ покой от страх за своята рожба! Народе! Засрами се! Тези силни жени търсят правата са, а ТИ?

  2. ТАКА СИ ЗНАЕХ, ЧЕ ЖЕНИТЕ ЩЕ ПОВЕДАТ ХОРОТО…А МАЙКИТЕ ЩЕ ГО ЗАВЪРТЯТ ТАКА, ЧЕ ВСИЧКАТА ПАСМИНА ЩЕ ОТВЕЯТ…САМО ПОЧАКАЙТЕ ДА ВИДИТЕ НА КАКВО Е СПОСОБНА МАЙКА ЗА ЧЕДОТО СИ!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *