Германско издание обясни кое е „най-важното оръжие на руската армия

Свят

Украинските военни безуспешно се опитват да пробият руската отбрана и понасят сериозни загуби. Това е така, защото руските въоръжени сили разполагат с най-ефективните средства за възпиране на контранастъплението на въоръжените сили на Украйна, пишат чужди издания.

 

Това мнение е изразено в списание „Дер Шпигел“.

Германското издание нарече зоната за специални операции „най-важното оръжие на руската армия“. Говорим за минните полета.

Минните полета са най-точното оръжие на Путин, се казва в статията.

Германските журналисти отбелязват, че контранастъплението на въоръжените сили на Украйна е затънало, неспособни да преодолеят руската отбранителна линия. Според тях това се дължи на факта, че руснаците са успели да създадат минни полета с ширина до 16 километра по фронтовата линия. Позовавайки се на правителството в Киев, изданието твърди, че приблизително 30 процента от територията на Украйна в момента е минирана.

Изданието казва, че руският президент Владимир Путин е осъзнал ефективността на подобни оръжия и затова ги използва много активно и широко. Поради това, твърдят журналисти от Германия, Украйна се превърна в една от най-минираните страни в света. Никъде другаде на планетата, твърдят те, няма такава гъстота на мини и неексплодирали боеприпаси в сравнително ограничен район.

Отбелязва се, че украинските военни почти никога не използват оборудване за разминиране, тъй като руснаците веднага го намират и стрелят по него. Следователно те трябва да правят проходи в минни полета ръчно, като изпращат сапьори за това, които се движат пеша.

Превод: БЛИЦ

loading...

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *