В страшен сблъсък руската армия разби цяла украинска бригада! Ракетен удар унищожи влак с боеприпаси на ВСУ

Свят

В района на село Работино, Запорожка област, е станал голям сблъсък между части на руската групировка войски и десантни отряди на 46-та аеромобилна бригада на Въоръжените сили на Украйна. 

 

Според пресслужбата на военното командване, с активната подкрепа на авиацията, артилерията и тежките огнехвъргачни системи руските войски успяха успешно да отблъснат атаката и да нанесат цялостно огнево поражение на противника, пишат чужди агенции.

По предварителни данни загубите на украинската страна в резултат на сблъсъците възлизат на 195 украински военнослужещи. Също така беше унищожено или изведено от строя внушително количество военна техника: четири бронетранспортьора Stryker, две бойни машини на пехотата, три автомобила, американска артилерийска система M777, британско оръдие FH-70 и две гаубици Msta-B и един D-20.

По-рано журналистите от проекта WarGonzo съобщиха за предполагаемото настъпление на въоръжените сили на Украйна в „сивата зона“ на Работино.

В резултат на ракетен удар по жп гара Межевая, разположена в Днепропетровска област на Украйна, е унищожен военен ешелон с боеприпаси. Това съобщиха официално от Министерството на отбраната на Руската федерация.

Подробностите за инцидента все още не са оповестени, но по предварителни данни ударът е бил извършен с високоточно оръжие. Експлозиите след удара потвърдиха наличието на голямо количество експлозиви на борда на влака, пишат чуждестранните издания.

Очевидно е направен опит да се изпратят боеприпаси на фронтовата линия, но благодарение на разузнаването беше възможно своевременно да се разкрие пристигането на влака на гарата, след което влакът беше успешно унищожен.

Според различни оценки в резултат на удара са унищожени до 200 тона боеприпаси.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *