Гешев се тресе от страх: Избяга и от резиденция „Бояна“!

България отблизо
Главният прокурор Иван Гешев, който близо година и половина живя в дом 5 на резиденция ”Бояна”, се е изнесъл. Договорът му е трябвало да бъде прекратен до първи октомври 2021 година, но преди тази дата той и семейството му са напуснали луксозната вила.

Информацията е потвърдена пред „Дневник“, от Министерски съвет, след въпроси, свързани с имуществената декларация на Гешев, подадена пред Инспектората на Висшия съдебен съвет.

 

В нея той бе декларирал, че е живял под наем в апартамент от 57 квадратни метра, а наемодател е била администрацията на Министерски съвет. Наемът бил 2200 лева. Смяташе се, че обявеният апартамент е друго жилище, различно от дом 5 в резиденция „Бояна“.

 

„В случая се касае за хотелско настаняване в обект, който не е част от ведомствения жилищен фонд на Министерски съвет. Хотелското настаняване е при условията на услугата „дълъг престой“, дефинирана като настаняване в помещения, за не по-малко от три последователни нощувки, реализирани от един настанен“, пишат от Министерски съвет.

 

Става ясно още, че Гешев е започнал да живее там през юли 2020 година и договорът ще бъде прекратен към първи октомври 2021 година. Не е постъпвало заявление за нов договор и дом 5 е освободен. Предизвестието за напускане е било подадено на първи септември тази година.

 

От прокуратурата към момента запазват мълчание.

loading...

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *