Гинка Станчева е тежко болна, не става от леглото. Вижте какво й се случи

България отблизо Лайф зад паравана

Голямата актриса Гинка Станчева, която преди месец навърши 90 години, почти не ставала от леглото у дома заради сериозни проблеми с краката.

Кинозвездата страдала от венозно заболяване, което с напредването на възрастта все повече се задълбочавало. Макар да търсела съвети и лечение от всякакви специалисти, засега нямала никакво подобрение, а тъкмо обратното.

 

Елементарните движения в ежедневието вече й се стрували невъзможни, не смеела да напуска прага на апартамента си в София, защото се чувствала неуверена навън, а освен това само след няколко изминати крачки грохвала и нямала сили да продължи повече. „Уж се оправя кракът ми, но положението все още е много неприятно.

 

Докато имам този проблем, няма как да играя. Хубавото поне е, че не мога да се оплача от друго. Благодаря на Господ и на хората, които продължават да ми дават сили“, казва лъчезарната любимка на няколко поколения зрители.

 

 

Неотлъчно до нея е дъщеря ѝ Ермелина Пейчева, която се прибра от Рим, за да бъде в помощ на майка си. В италианската столица наследничката на Станчева работеше в българското посолство там. По случай кръглата ѝ годишнина организаторите на наградите „Златно перо“ присъдиха на актрисата отличието, но на церемонията отиде да го получи именно щерка ѝ Ермелина заради невъзможността на Гинка да се движи.

„На моята възраст няма как да не пия лекарства за това, за онова. От кръвното не мога да се оплача. По едно време беше много ниско, но се нормализира. Пия и витамини, каквито ми препоръчат.
Напоследък приемам витамин D, витамин А и витамин С.

Нося очила, но трябва да отида на лекар да ми засилят очилата за четене“, казва киноиконата, която прекарва ежедневието си предимно в леглото, гледайки телевизия и четейки книги. Тя признава, че за пръв път от десетки години боледува по-сериозно и никак не е свикнала на бездействие. „Навремето беше немислимо да се отлага представление заради болест на някой от актьорите.

 

 

Дори с 42 градуса температура съм играла в Благоевградския театър като млада актриса. Вероятно съм била с някакво вирусно заболяване.

И въпреки всичко играх великолепно Мина – най-хубавата роля във „В полите на Витоша“. Издържах, но в антракта ме чакаше лекар, сложи ми инжекция и отново излязох на сцената. Никой не разбра, че не съм добре. Само една моя почитателка, която идваше на всяко представление, ми каза:

„Много хубаво игра, обаче си беше сложила много руж и страните ти бяха червени като ябълки“. Обясних ѝ, че страните ми бяха червени, защото имах висока температура. Когато излизах на сцена, забравях за болки, за болести, за всичко…“, спомня си Гинка, съобщава Ретро.бг.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *