Главният секретар на президента скастри Борисов и Каракачанов: Не може да купувате самолети без договор и одобрение от народа!

България отблизо
Каракачанов: При посещението в САЩ е обсъждано кога ще може да се доставят останалите 8 (осем) самолета по договора за Ф-16.
Такъв договор, обаче, няма!

Даже няма решение на Министерски съвет и на 44-то Народно събрание т.е. така както се изисква съгласно Закона за отбраната и Въоръжените сили!

 

Няма и указ на президента за сключен международен договор.

Все пак дано са разбрали за какво са били в САЩ!

Димитър Стоянов, главен секретар на президента, Фейсбук

 

Тази публикация на главния секретар на президента идва отново, за кой ли път, да ни покаже, че най-важните фигури в правителството – премиер и вицепремиер – си правят каквото искат. Те са готови да харчат милиарди без решение на Министерски съвет, без одобрение от парламента, без указ на президента.

Тоест, Борисов и Каракачанов продължават да действат като шефове на някаква мафиотска групировка, в която те двамата вземат самостоятелни решения, а всички останали козируват и викат ура.

И после президентът бил лош, понеже им казал „Мутри – вън“. Ами защо тогава продължават да действат като такива? не знаят ли, че отговорните премиер и вицепремиер трябва да спазват всички процедури. И да се консултират със суверена на властта, българския народ за всеки по-голям харчлък.

А купуването на самолети, когато няма пари за лекарите и за оборудване на болниците е не само разхищение. То е престъпление. Спрямо обикновените хора. Защото, освен че са суверен на властта,  те заработват и парите, които двамата влъхви така свободно и нахално харчат. Без да се допитат до когото и да било. И без да се отчетат на когото и да било.

И на всичко отгоре ни поставят пред свършен факт като пускат разни съобщения какво били купили с нашите пари.

Не усещат ли, че най-бедната страна, България, не може да дава пари на най-богатата, САЩ?! Или ще чакат докато ги изгоним и пратим на топло?!

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *