Биков към Рашков: Отиваш си скоро! Как смееш да разпитваш Борисов!

България отблизо
”Вие сте извън играта”. ”Много скоро ще бъдете извън играта Вие, бъдете сигурни”. Двете реплики идват от основни главни герои в два яростно враждуващи по между си лагери.
От едната страна е вътрешният министър Бойко Рашков. От другата – Тома Биков от ГЕРБ, който се появи в парламентарните кулоари, докато силовият министър отговаряше на журналистически въпrоси за разпита на Бойко Борисов в ГД ”Национална полиция”.

„Борисов е на разпит и това е съвсем нормално. Най-накрая този човек трябва да бъде на разпит, за да каже има или няма пачки евро в нощното му шкафче. Имало ли е или не златни кюлчета в неговото шкафче. Доверието в нашата прокуратура липсва – този въпрос трябваше да бъде изяснен от нея много отдавна, но тя прекрати проверката. Прокурорът, който бе натоварен с тази задача, открито заяви, че не може да се работи повече. Сега ще се опитаме да докараме проверката докрай. Този човек трябва да се яви и да каже коя е Мата Хари, за която той твърдеше, че е влязла вътре, че е поставила тези пачки с евро и тези кюлчета злато в неговото чекмедже, заснела ги е и си е заминала и целта е да бъде злепоставен. Мисля, че е редно бившият премиер да бъде така добър да съдейства на органите за разследване, да открием Мата Хари, да я подложим на законосъобразен разпит и да изясним и чрез нея дали това е вярно, или не“, посочи пред медиите Рашков докато бившият премиер и лидер на ГЕРБ Борисов бе разпитван в ГДНП.

 

Пред медиите Борисов бе лаконичен след разпита си в полицията:

 

„Нито съм купувал, нито съм притежавал кюлчета“, каза той.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *