Глобиха Тръмп с 355 милиона долара и му забраниха да има бизнес в Ню Йорк

Свят

Американски съд осъди Доналд Тръмп да плати близо 355 млн. долара, след като го призна за виновен за измама и му забрани да управлява бизнес в щата Ню Йорк за 3 години.

Тръмп, който почти сигурно ще бъде републиканският кандидат за президент през ноември, беше признат за отговорен за незаконно раздуване на богатството си и манипулиране на стойността на имоти, за да получи изгодни банкови заеми или застрахователни условия, предаде АФП.

Адвокатът на Тръмп Алина Хабба нарече решението „явна несправедливост“ и обеща да го обжалва.

Тъй като делото е гражданско, а не наказателно, няма заплаха от лишаване от свобода. Но преди решението Тръмп заяви, че забраната за извършване на стопанска дейност в щата Ню Йорк ще прилича на „корпоративно смъртно наказание“.

Тръмп, срещу когото са повдигнати 91 наказателни обвинения по други дела, се възползва от правните си проблеми, за да разпали привържениците си. Той също така обвини вероятния си опонент президента Джо Байдън, като заяви, че съдебните дела са „просто начин да ми навредят на изборите“.

Въпреки това съдия Артър Енгорон заяви, че финансово съкрушителните санкции са оправдани спрямо поведението на републиканския кандидат.

Синовете на Тръмп, Ерик и Доналд Тръмп-младши, също бяха признати за отговорни по делото и им беше наредено да платят по 4 013 024 долара.

Именно като строителен предприемач и бизнесмен в Ню Йорк Тръмп изгражда публичния си профил, който използва като трамплин към развлекателната индустрия и в крайна сметка към президентството.

Източник Днес.бг

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *