Граждани питат Мутафчийски дали има натиск от страна на Борисов да не се тестват най-рисковите групи?!

България отблизо

Г-н Мутафчийски, има ли натиск от страна на премиера Борисов да НЕ се тестват хората на първа „бойна“ линия, за да НЕ се откриват заразени, и да може той да се хвали как го давали за пример в Европа, че в България има малко заразени?

Този и още много други въпроси задават загрижени хора в социалните мрежи към шефа на Националния оперативен щаб за борба с епидемията от коронавирус.

Г-н Мутафчийски, след като не тествате най-рисковите групи, а това са тези, които са контактували с доказано заразени, както и медиците от първа линия, то как тогава установявате броя на заразените и как въобще установявате заразени? На това, че не се правят тестове на най-рисковите групи ли се дължи ниският брой на случаите, които обявявате официално, че са заразени?

Г-н Мутафчийски, осигурена ли е държавата с достатъчен брой тестове, реактиви и консумативи? Премиерът Бойко Борисов заяви, че след изчерпване на наличните 7000 теста повече няма да се правят тестове, а държавата ще действа по „друга формула“. Бихте ли обяснили на всички граждани каква е тази формула и влезли ли сме вече в такъв режим?

Г-н Мутафчийски, вярно ли е, е оглавявания от вас Щаб е издал инструкции до РЗИ да НЕ се взимат проби от контактните с доказано заразени с коронавирус граждани и медици? Това са най-рисковите групи, ако тях не тествате, кого тествате тогава? Само депутати, министри, олигарси, техните близки и най-тежките случаи ли?

Тези и още много други въпроси задават хората от социалните мрежи, но отговор не получават никакъв. Дано в най-скоро време властта да се размърда и да отговори на тези жизнено важни за всички българи въпроси. Иначе ще сме принудени да мислим, че хората, които са на власт умишлено скриват нещата.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *