Даниел Лорер: Ще участваме в лидерската среща, предложена от БСП

България отблизо
Ще участваме в лидерската среща, предложена от БСП, защото за нас е важно какво се случва в България, каза днес във Варна депутатът от „Продължаваме промяната“ (ПП) Даниел Лорер.

 Според него е добре да се чуят идеите на БСП, която получи третия мандат за съставяне на правителство.

 

Според Лорер на предстоящите разговори ПП ще представи отново своите приоритети за страната, като предварително е наясно, че по теми като икономическото развитие и борбата със социалното неравенство двете формации могат да постигнат съгласие, но за други – например войната в Украйна и Изборния кодекс, различията в позициите им са сериозни.

 

В настоящата ситуация на БСП ще ѝ е много трудно, допълни Лорер и изрази учудване от избора на президента Румен Радев да връчи третия мандат на „червените“. 

 

Притеснен съм за реализацията на Плана за възстановяване и устойчивост, защото най-вероятно до края на този парламент няма да бъдат приети всички необходими закони, особено тези, свързани с правосъдната реформа, каза още Лорер.

 

На въпрос дали не е обезпокоен, че скандалите около криптоплатформата Nexo и „Джемкорп“ ще отблъснат избирателите от партията, той посочи, че по-скоро това ще накара хората изобщо да не отидат до урните. Колкото по-тягостна и напрегната е атмосферата, толкова активността пада, каза депутатът.

 

За все по-вероятните извънредни парламентарни избори той сподели, че ще бъдат като тренировка за местните през есента. Лорер изрази надежда ПП да постигне съгласие с „Демократична България“ и други формации за единни действия, за сформиране на общ фронт, за да бъде прекъсната поредицата от предсрочни национални избори, предаде БТА.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *