Дариткова изплака: Президентът не разбира колко малко са правомощията му!

България отблизо

„С всяка своя изява Радев се оказва в тежка колизия с определените му от конституцията правомощия на обединител на нацията.

Президентът, ако има забележки срещу управлението, може да направи изявление в Народното събрание. Институциите трябва да водят диалог, който дава увереност на гражданите, че те не работят за собствения си рейтинг, а в интерес на народа”, смята Дариткова.

За нея, отказът на премиера да влиза в този диалог, е знак, че за ГЕРБ подобно поведение е непродуктивно.

В коментар на ИСТИНАТА ще кажем, че не за пръв път партийните функционери на ГЕРБ се опитват да смятат какви и колко правомощия има президента. Явно Дариткова и хората около нея не разбират, че най-важното правомощие на президента е да пази интересите на народа и държавата. Затова по-добре би било да се занимават с държавните дела, след като толкова настояват да управляват страната. Само че май за тях „държавните дела“ имат съвсем друго измерение. Президентът Радев го определи най-точно с фразата, че няма да подкрепя партии, които дебелеят от корупционни схеми.

И понеже президентът на всяка крачка разобличава техните „замисли“, затова е толкова бясна цялата върхушка на ГЕРБ, че и тези под нея. И атакуват безогледно президента. Но с това само увеличават рейтинга му.

А що се отнася до това, че премиерът не искал да влиза в диалог с президента, това е напълно ясно. Защото ако Борисов влезе в диалог с президента, то това само ще му навреди. Заради многобройните афери и гейтове, той е толкова уязвим, че няма какво да отговори и едва сварва да уволнява поредните скандални фигури от неговото обкръжение.

Но себе си не пипа. А ако някой има вина за това, че се вихрят толкова афери, то това е човекът, който ги ръководи. И който отдавна трябваше да подаде оставка.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *