Сергей Лавров разкри: Шест американски самолета дебнели до границата на Иран, когато…

България отблизо

Руският външен министър Сергей Лавров обяви, че във въздуха близо до границата с Иран е имало най-малко шест изтребителя F-35 на САЩ в момента, когато Иран свали украинския граждански самолет, което доведе до смъртта на всички 176 души на борда.

Лавров изтъкна, че „има информация, че след атаката, иранците са очаквали американски удар, но не знаели под каква форма ще бъде нанесен. Точно в този момент е имало най-малко шест американски самолета F-35 във въздуха, точно до границата на Иран. Тази информация тепърва ще се проверява, но просто искам да подчертая нервността, която е често срещана в подобни ситуации, допълни Сергей Лавров“.

Той има предвид ракетната атака на Иран на 8 януари срещу военни бази в Ирак, в които са разположени американски военнослужещи. Украинският самолет беше свален няколко часа след ракетната атака.

Лавров днес проведе годишната си пресконференция в контекста на смяната на правителството на Русия, когато руският президент Владимир Путин изказа сърдечни благодарности на всички министри от отиващото си правителство. Сергей Лавров тогава заяви, цитиран от че винаги е работил честно за родината си.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *