Дариткова с теория на конспирацията: Ето какво измисли!

България отблизо

„Нещата за България се развиват добре – ние сме на прага на встъпване в чакалнята на еврозоната. Това говори за икономическа и финансова стабилност на страната.

Ако всички партии имат консенсус за влизане в еврозоната, очаква се държавният глава също да бъде въвлечен в тази идея. Би следвало той да бъде в подкрепа на това усилие на България. Разстроена съм от некомпетентното му изказване – няма нищо, което е прокарано тихомълком. Има ясни преговори с Европейската централна банка”.

Така председателят на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова коментира пред Нова телевизия обръщението на президента Румен Радев към народа, в което каза, че „снема доверие от правителството, защото не действа в интерес на българските граждани и носи отговорност за острата криза в обществото“.

„Имаше създадено известно напрежение, по повод на едни предложения, които се изясни, че са във връзка с необходими промени в закона. Това приключи с едно решение на Народното събрание, което беше прието от почти всички парламентарни групи.Президентът трябва да се е запознал с него”, добави тя.

„Ние разсъждаваме защо точно сега президентът насочи своето недоверие към правителството. Явно има нещо, което той не казва. Правителството е излъчено от парламента. Дали той е изрази недоверие към него или към българските граждани, които подкрепиха управляващите партии?

Това е въпросът – защо точно сега? За нас това е необяснимото – защо избра точно този момент президента. Това анализираме в момента. Наистина може да се размишлява. От една страна вотът на недоверие не успя, имаме достатъчно парламентарно мнозинство. Тоест няма условия за парламентарна криза и неподкрепа на кабинета”, обясни тя.

Затова не мога да приема нито един от упреците на президента. Изказването му беше преднамерено търсене на политическа криза.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *