Георги Марков и ГЕРБ се засилиха: Готвим импийчмънт на президента!

България отблизо

Вълкът кожата си мени, но нрава си – никога. Депутатът от ГЕРБ Георги Марков, който навремето раздаваше „сини седесарски шутове“ заяви, че ГЕРБ като мнозинство, ще помислят дали да не искат импийчмънт на президента Румен Радев.

Това можело да се случи след като излезе тълкувателното решение на Конституционния съд, по искането на обвинител номер едно Иван Гешев за имунитета на президента.

ГЕРБ, обаче, не снемат доверието си от президента Румен Радев, въпреки че вчера той сне своето от кабинета. Това стана ясно още от декларация на бившия тъмносин функционер Георги Марков.

Съжаляваме за тази издънка на президента, сподели той. Бойко Борисов превъзхождал в едно Румен Радев – бил обичлив. Обичал всички. Накарал Вучич и Тачи да седнат на една маса, обичал демократите и републиканците в САЩ. Обичал всички кметове и го доказал, като започнал да решава проблемите на перничани.

Марков е недоволен от разделението между хората, което направил държавният глава – на морални и неморални. Моралните били, според изказването му, тези, които гласували за него, а неморалните -избирателите на ГЕРБ.

Хората обаче, които избирали ГЕРБ на осем парламентарни избори, били болшинство. Марков заяви още, цитиран от news.bg, че държавният глава не бил прав, че институциите са замръзнали. Премиерът ни бил много деен и докарал в страната безпрецедентно много министър-председатели. Главният прокурор Иван Гешев също не бил във фризера, развихрил се в гонене на престъпността.

Новопокръстеният гербер недоумява защо държавният глава мълчи за прехода. Марков припомни управлението на Луканов и на Жан Виденов и контрира критиките за обеднелия български народ, спомняйки си как тогава като конституционен съдия е вземал заплата от 5 долара.

Щом Георги Марков иска да си спомня миналото, тогава да каже, защо не понесе своята отговорност за разграбването и унищожаването на България по времето на СДС?! Не помни ли, че в тази разбойническа партия, той беше едно от главните действащи лица?! И ако президентът вземе да припомня онова време, той трябва най-напред да поиска отговорност от Георги Марков. Защото неговото СДС ограби народа. А хиперинфлацията по времето на Жан Виденов бе предизвикана от същите сини функционери, които унищожиха икономиката и изхвърлиха на улицата милиони хора.

Ето това наистина е за съд и присъда. Но не оправдателна. И сега, вместо да е клиент на прокуратурата и съда, Георги Марков каканиже отново своите глупотевини, този път срещу президента, чиято единствена цел е България да излезе от перманентните кризи на ГЕРБ и от огромната им корупция. И страната да тръгне напред, а хората да получат един достоен жизнен стандарт.

Може ли да каже Марков за какво ГЕРБ ще иска импийчмънт на президента?! Затова че не иска повече да търпи огромната корупция по високите етажи на властта ли? Или защото критикува некадърното управление, което вкара страната в безброй кризи?! Или защото иска икономиката на страната да се възстанови и хората да живеят достойно и човешки?!

Няма нито един довод в подкрепа на такова отчаяно искане. И то ще е породено единствено от страха, който Борисов и ГЕРБ изпитват от фигурата на Румен Радев. Понеже него не можеха нито да го подкупят, нито да го подмамят, нито да го спрат по какъвто и да било начин.

Нека кажем на Георги Марков, че страхът от Румен Радев и от народа, който вилнее в средите на ГЕРБ, само ще се засилва. А репресиите срещу протестиращите вече са единствените отчаяни начини на потъващата власт да се задържи на повърхността.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *