ДБ и ПП искат да управляват без партията-майка ГЕРБ! Било важно кой ще е начело

България отблизо

Поставяме си висока цел – първа политическа сила на предсрочните парламентарни избори на 2 април и първи мандат за съставяне на правителство.

Това заяви преди журналисти генерал Атанас Атанасов преди националното съвещание, на което трябва ДБ да получи мандат за съставяне на коалиция с ПП  за предсрочните парламентарни избори.

По думите му важно е кой ще управлява страната до местните избори. Ако искаме да разбием феодалните владения на ГЕРБ в големите градове, не трябва да допускаме правителство на ГЕРБ да управлява страната, подчерта Атанасов.

Той обаче очаква днес „Демократи за силна България“ да получат мандат от областните и общинските председатели на партията „Демократична България“ да води разговори с ПП за общо явяване на предсрочните парламентарни избори на 2 април.

Атанасов обясни, че основната идея на ДБ и ПП е да обсъдят своето поведение в светлината на местните избори. Основната конструкция в България е местната власт, посочи той.

На въпрос за обвиненията на Бойко Борисов, че правителството на Кирил Петков се е обогатило от продаването на оръжия чрез посредници, Атанасов заяви, че вече партиите са в предизборна кампания. Компроматите, които извират от ГЕРБ, ще извират още повече, очаква той. Търговията със специална продукция в България е свободна – търсене и предлагане, стана ясно още от думите му.

loading...

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *