Деница Сачева: Протестиращите от името на децата и хората с увреждания са провокатори!

България отблизо

Министърът на труда и социалната политика Деница Сачева съобщи на специална пресконференция колко пари са били отпуснати за подпомагане на хората с увреждания по време на управлението на ГЕРБ. 

На пресконференцията присъстват представители на организации на хората с увреждания. Сачева даде подробна информация за финансовата помощ, отпусната на хора в неравностойно положение, социално слаби и самотни майки.

Тя изтъкна, че това, което се случва на улицата, не е дневният ред на хората с увреждания. „Хората с увреждания имат нужда не само от пари, а от конкретни мерки и политики, които ние разработваме с тях“. Въпреки деконструктивното поведение на госпожа Вера Иванова, тя има възможност активно да участва в изработването на политиките.

Сами преценете дали това, което се случва навън, е протест на майки на деца с увреждания. Това са политически провокации. Неслучайно ние тук сме показали представители на хората с увреждания, които наистина работят за каузи.

Веска Събева, председател на националното сдружение на хората с увреждания заяви, че е „изключително притеснително, че отново за пореден път каузата на хората с увреждания се използва за противопоставяне на други хора с увреждания“.

Васил Долапчиев от Съюза на слепите заяви на свой ред, че движението „Системата ни убива“ представлява „малобройна група на майки на деца с увреждания“.

„Още тогава бившият министър на социалната политика и неговият екип направиха съществени промени в социалното законодателство на България. Подобни като мащаб и дълбочина промени в социалната сфера не са били извършени досега. Заложена е дълбока промяна, изработени са нов закон за хората с увреждания и закон за личната помощ“, посочи той, цитиран от Блиц.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *