Денков пред „Известия“: Няма значение дали българската икономика ще пострада, важното е санкциите да имат ефект върху Русия

България отблизо

„Няма значение дали българската икономика ще пострада от антируските санкции, важното е те да имат ефект върху Руската федерация“. Това е заявил на 17 февруари министър-председателят на България Николай Денков в разговор с кореспондента на руския вестник „Известия“ Семьон Бойков.

На въпрос от страна на руската медия дали ограниченията оказват влияние върху икономиката на страната, Денков е отговорил: „Няма значение дали (икономиката) страда или не“.

Според него „много неща са важни“ за българския народ и санкциите са едно от тези неща.

Денков е заявил още, че Украйна има перспективи в бъдеще да се присъедини към Европейския съюз и НАТО. Той е отбелязал, че Алиансът има „много ясна посока“ за развитие на блока за периода до 2030 г.

 

 

По-рано, на 9 декември, в българския парламент се стигна до конфликт за доставката на изведени от въоръжение бронетранспортьори за Украйна, допълва руската медия. „Сбиването е предшествано от словесна престрелка, лидерът на българската опозиционна партия „Възраждане“ Костадин Костадинов се възмути от факта, че България „дава милиарди на Украйна“ за сметка на собствените си граждани“, пише „Известия“.

 

 

Преди това на 4 декември българският президент Румен Радев блокира предоставянето на помощ на Украйна под формата на изведена от въоръжение бронирана техника. Радев подчерта, че тази техника може да се използва за охрана на границата на страната и оказване на помощ на населението при природни бедствия и аварии.

Руската медия допълва, че на 24 октомври политологът Дмитрий Журавльов е предположил, че България, заедно с Унгария и Гърция, може да стане първата страна, която ще спре да подкрепя Украйна.

Източник: Гласове

Tagged

2 thoughts on “Денков пред „Известия“: Няма значение дали българската икономика ще пострада, важното е санкциите да имат ефект върху Русия

  1. И плъховете са умни от Сапунджиева Какъв сапунжия е като бабите от столетия перат с сапун Затова държавата ни е в окаяно положение защото дерибействат такива откъсани като този продажнок

  2. Този индивид е обезумял от злоба. „Я не сакам да съм добре, сакам Вуте да е зле…“ Ето такъв удобен иди@т са ни натресли „партньорите“! Жалко, че говори от името на Българина, но пък хубаво, че хората веднага разбират, че този тип представлява само себе си.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *