Денков призна: Зеленски идва в България днес, София е под полицейска блокада

България отблизо
До момента няма официална информация от българските власти за визитата заради сериозните мерки за сигурност около посещенията на украинския държавен глава в чужбина. Военният министър Тодор Тагарев призна, че тече подготовка по подобна визита, но изрази притеснения, че заради изтеклата предварителна информация тя може да бъде отменена.
От своя страна премиерът Денков призна, че Зеленски пристига.

Посещението е по покана на Министерския съвет, а не на президентството. Не е ясно и дали, ако пристигне у нас, Зеленски ще се срещне с държавния глава Румен Радев.

 

Посещенията на Зеленски зад граница се пазят в пълна конфиденциалност до последния момент. Основната цел на визитите зад граница е осигуряване на военна помощ за Украйна.

 

България ще бъде втората държава, която украинският президент посещава на източния фланг на НАТО след Полша.

Изключително засилено присъствие на полиция и жандармерия има около правителствения ВИП на летище София. Причината е очакваната визита на украинския президент Володимир Зеленски.

 

 

До момента нямаше официална информация от българските власти за посещението заради сериозните мерки за сигурност около посещенията на украинския държавен глава в чужбина.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *