Денков с удар по Борисов: Говори нелепо, но дано поне да се държи прилично

България отблизо

Премиерът в оставка Николай Денков очаква разговорите относно новото правителство да завършат положително. Тези негови думи идват само ден след словесната престрелка между него и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

По думите му, с решението за оставката е била отворена вратата за преговори, които максимално бързо да започнат с ГЕРБ-СДС.

 

По отношение на опозицията, ако са искали политически дебат, за да се обсъжда какво може да се направи по-добре и как да се подобрят едни или други дейности, Денков каза, че винаги е на разположение.

Той е категоричен, че ротацията трябва да се случи:

„Ние искаме да има правителство, искаме промените да продължат в положителна посока, а това може да стане само като има редовно правителство, работещ парламент, който трябва да приема законите и те са в синхрон едни с други.“

„Водим разговори с Мария Габриел. Това дали ще съм външен министър е детайл в цялата картина. През тези месеци се видя, че с г-жа Габриел относно външната политика нямаме различия.

Разликата е подхода на назначаването на хора на ключовите позиции. Има двама, които имат достъп до външните партньори. Това са премиерът и външният министър. Когато те се обадят, от другата страна им вдигат телефона“, заяви Денков в ефира на БНТ.

„Показахме, че България може да се управлява по друг начин. Нека да е ясно – България не може да се управлява от силен лидер. Силният лидер не може да управлява. При него има мека диктатура“, добави той.

Последва смях от страна на Денков, което озадачи Бойко Василев:

„Ама защо се смеете?“, запита той.

„Не споря с Борисов. Засмях се, защото не знам защо Борисов говори така, но е нелепо“, заяви премиерът в оставка.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *