Ден Шестдесет и първи: Протестите продължават! „Мутри – вън“!

България отблизо
В третия си месец навлизат протестите срещу премиера Бойко Борисов, правителството му и главния прокурор Иван Гешев.
Този понеделник е 61-вият ден на общественото недоволство, което изпълва площадите в България и на много места в чужбина. Протестът тази вечер е под надслов „Нас не ни е страх”. Демонстрациите не стихнаха цели два месец след показното нахлуване на прокуратурата в Президентството.

Днес отново на протести срещу правителството и главния прокурор се очаква хората да се съберат привечер под прозорците на Министерския съвет и на парламента или в т.нар. „Триъгълник на властта“. Продължава да набира скорост, както в България, така и в чужбина и организираното „Велико народно въстание II“, което ще се проведе на 10 септември.

Разпънаха 10-метрово знаме с надпис „Оставка“ в 61-я ден на протеста, съобщава Нова телевизия. Поредният ден на недоволство започна с възрожденски песни.

Два месеца вече продължават антиправителствените протести. Без ескалация на напрежението започна протестът, традиционно в 20 часа. Хората започнаха да се събират в т.н. „Триъгълник на властта“, като от „Отровното трио” призоваха протестиращите да останат единни.

Протестът тази вечер е под надслов „Нас не ни е страх”.

Около 20 часа движението по бул. „Цар Освободител“ в района бе блокирано от мобилната трибуна на протеста, съобщи БНР.

Участници в поредната антиправителствена акция се зарекоха, че няма да се откажат:

„Стига толкова, на маймуни ни направиха…Докато няма промяна няма никакъв смисъл да се отказваме“.

Върху фасадата на парламента бяха прожектирани масово разпространявани в социалните мрежи кадри с прилагане на груба полицейска сила срещу протестиращи по време акцията „Велико народно въстание“ на 2 септември. Прозвучаха и добре познати аудиозаписи, в които се предполага, че се чува гласът на премиера.

Засилено е полицейското присъствие пред сградата на Министерския съвет. Ситуацията към 21 часа е спокойна.

Призивите на ораторите от трибуната и тази вечер са опозицията да напусне парламента, бойкот на аптеките и бензиностанциите на лидера на партия „Воля” Веселин Марешки и на всички бизнеси, свързани с олигархията, предава БГНЕС.

Информирайте приятелите си честно, особено тези, които живеят в по-малки градове. Създайте свои информационни канали – само така може да ги преборим, призоваха от трибуната.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *