Десислава Атанасова: Ние сме чисти – нека ДБ си уточнят даренията с Нексо, а ПП да си кажат за Джемкорп…

България отблизо

Ако трябва да има вина, то процентът на нашата група е най-малък. Нашата парламентарна група единствена представи кабинет и структура. Още на 3 – 4 октомври ние казахме, че ако не се промени стила на комуникация между отделните групи, ние ще бъдем лидери по избори“, каза пред БНТ Десислава Атанасова, председател на ПГ на ГЕРБ.

 

Разговор между лидери да се тълкува като бъдеща коалиция е несериозно – така Атанасова отговори на въпрос за срещата по инициатива на БСП, на която отиде и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Ние направихме достатъчно усилия, бяхме готови да предложим много отдалечено експертно правителство“, зави Атанасова.

По думите ѝ няма ледове и червени линии между ГЕРБ и ДБ.

За мен е странно да са в коалиция с БСП, но да не искат да разговарят с ГЕРБ, каза още Атанасова по отношение на ДБ.

Ние категорично смятаме, че трябва да има всеобхватна правосъдна реформа, фиксацията върху един или друг не е необходима„, допълни депутатът от ГЕРБ.

Допълни, че ПП и ДБ са провалили дебатите за съдебна реформа като не са осигурили кворум във вчерашното заседание.

„Тези дни бяха полезни, за да разберем в НС, че можем да постигаме подобни мнозинства, когато има тема, искана от обществото. Приятно изненадана съм, че намерихме допирни точки по темите, които са приоритет на всички нас“, заяви Десислава Атанасова.

За да има разговори между следващите избори, трябва да има обединяващи теми, коментира тя. „Трябва да има всеобхватна правосъдна реформа. Фиксацията върху един или друг проблем абсолютно не е необходима. Не си представям, че председателят на ВКС, например, отива сутрин на работа с мисълта, че ще извърши престъпление„, каза Атанасова.

На въпрос защо ПП и ДБ отказват диалог с ГЕРБ тя отговори: „Искам ДБ да си уточнят финансовото състояние с NEXO и даренията. От ПП искам да си кажат за „Джемкорп“. Да не би да е някаква услуга като ПП и ДБ пазят Гешев. Крум Зарков внася на 30 декември своя законопроект, при условие, че парламентът е във ваканция и третият мандат няма да се реализира. Как така Бойко Рашков не се явява на разпит по дело, което той инициира. Той бяга от правосъдие, дали няма размяна на услуги.“

Единственото, което трябва да се промени, е тонът. Не говоря за червени линии, а за нормално отношение. Във всички държави се намира начин за нормален политически диалог. Затова не бива да рушим всички мостове помежду си“, каза Атанасова.

loading...

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *