Десислава Атанасова проплака: Няма скоро да влезем в Еврозоната, БСП и ДБ са виновни!

България отблизо
Предложихме контактна група и медиатори, които да водят разговори за това коя партия къде се позиционира. За мен е изненадващо, че много безкомпромисно се приема ДБ и БСП да бъдат в една бъдеща нова коалиция. Аз почти не допускам, че отново – ако са в управление и коалиция, ще се разберат по теми, които са червена линия между уж дясната ДБ и уж лявата БСП.

Разговорите, които предстоят да се водят след 19-ти октомври, когато депутатите положат клетва и когато медиаторите поканят ПГ на партиите, трябва да се водят по няколко основни теми: да се очертаят евроатлантическите визии на партиите, всички мерки за справяне с кризите, България в Еврозоната, и др. Ако продължи финансовата политика на министър като Асен Василев, за догодина в бюджета би трябвало да заложим около 12 милиарда дефицит.

Това каза пред БНТ председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова.

Категорично виждам, че се отдалечаваме от Еврозоната. Невъзможно е да влезем през 2024 г., прогнозира тя.

Вчера излезе прогнозата на БНБ: 2.8% растеж, което е забавяне. С нови дългове нищо добро не чака държавата ни, коментира Атанасова.

Правосъдната реформа не трябва да е разменна монета за евентуално правителство, а да е след сериозен дебат между хора, които са се посветили на правото не само кампанийно, допълни Атанасова.

loading...

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *