Десислава Атанасова проплака: Няма скоро да влезем в Еврозоната, БСП и ДБ са виновни!

България отблизо
Предложихме контактна група и медиатори, които да водят разговори за това коя партия къде се позиционира. За мен е изненадващо, че много безкомпромисно се приема ДБ и БСП да бъдат в една бъдеща нова коалиция. Аз почти не допускам, че отново – ако са в управление и коалиция, ще се разберат по теми, които са червена линия между уж дясната ДБ и уж лявата БСП.

Разговорите, които предстоят да се водят след 19-ти октомври, когато депутатите положат клетва и когато медиаторите поканят ПГ на партиите, трябва да се водят по няколко основни теми: да се очертаят евроатлантическите визии на партиите, всички мерки за справяне с кризите, България в Еврозоната, и др. Ако продължи финансовата политика на министър като Асен Василев, за догодина в бюджета би трябвало да заложим около 12 милиарда дефицит.

Това каза пред БНТ председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова.

Категорично виждам, че се отдалечаваме от Еврозоната. Невъзможно е да влезем през 2024 г., прогнозира тя.

Вчера излезе прогнозата на БНБ: 2.8% растеж, което е забавяне. С нови дългове нищо добро не чака държавата ни, коментира Атанасова.

Правосъдната реформа не трябва да е разменна монета за евентуално правителство, а да е след сериозен дебат между хора, които са се посветили на правото не само кампанийно, допълни Атанасова.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *