Димитър Бербатов: Не приемам обвиненията в расизъм, които се сипят срещу България!

България отблизо

„Не мога да приема критиките, които цяла България получава. Не може да определят всички за расисти, заради 50 души“.

„Аз съм горд българин и знам, че ще се справим с това, ще има справедливост. Надявам се, че всяка страна по света работи по този въпрос, всички ще бъдем обединени, не трябва да бъдем разединени“, заяви футболната легенда Димитър Бербатов по повод расисткия скандал, в който водещи английски медии въвлякоха страната ни.

Нападателят, носил дълго време екипа на Манчестър Юнайтед, призова за доживотна забрана за ултрасите, произвели маймунски звуци и расистки знаци.

„Във всяка нация има гнили ябълки и лоши хора, такъв беше случаят на нашия стадион тази седмица срещу Англия. Имаше хора, които бяха там, за да провокират, тези хора не заслужават да ходят на мачове и да гледат футбол, а според мен те трябва да получат забрана за цял живот, не само за футбола, но и за всякакви спортни събития“, каза още Димитър Бербатов.

„Надявам се нашето правителство в България да си свърши работата и да им наложат забрана за посещение на мачове, защото не заслужават да бъдат там. Срамуваме се, заради тях.“

„Заради тях говорим само за инцидентите с расизма, а не за футбола, който се игра и остана на заден план. Много ме е срам, не знам как тези хора могат да правят това.“

„Расизмът е проблем и в Англия, и в Италия. По целия свят. Тези хора трябва да получат доживотна забрана. Ние трябва да се обединим и да се борим срещу това, защото е неприемливо.“/blitz.bg/

Не може да не отбележим, че позицията на Димитър Бербатов по расисткия скандал, в който въвлякоха страната ни, е далеч от изявлението, което направи по случая друга футболна легенда – Христо Стоичков. Бербатов достойно и смело защити България и своето българско име. Докато Стоичков настояваше България да бъде изгонена за 5 години от европейските турнири, за да оправела проблемите с расизма.

Ако това, което предлага Стоичков се случи, проблемът с расизма няма да бъде решен. Поради простата причина, че феновете ще излязат задълго от контрола на властите. И не се знае в какво ще се превърнат тези фенове през дългите години на остракизъм. Да не говорим, че Бербатов е абсолютно прав. Не може, заради 50 фена, да се наказва цяла нация, която е известна с толерантността си. България не е расистка държава и това трябва да се каже ясно. И да се отстоява. Иначе всеки ще ни се подиграва и ще ни обвинява, в каквото му е удобно за момента.

istinata.net        

loading...

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *