Димитър Луджев: Борисов е страхливец, а Радев е алтернативата за България!

България отблизо
Промените в кабинета са мимикрия и опит за спасяване на положението… Тази нова протестна вълна се отличава с нещо много важно – те много добре разбират, че докато партията – мафия ГЕРБ е на власт, нищо в страната няма да се промени.

Това заяви пред БНР проф. Димитър Луджев, учен, политик, депутат, вицепремиер (1990 – 1991 година).

 

Той определи Бойко Борисов като “страхлив нарцис”, който никога няма да се оттегли от властта. Причината според него е проста – ако това се случи, с ГЕРБ е свършено.

 

“Партията се крепи на мафиозната структура, която той е създал”, отсече проф. Луджев.

“Това е партия на власт, няма идеологии, там няма нищо, освен кокал… Създадоха невероятна корупционна система, в която всяко нещо се купува и се продава“, коментира още Луджев.

 

Той бе категоричен – Борисов няма смелост да се срещне с протестиращите, няма доблест и чест за това.

 

“Тяхното очакване е, че протестът ще се оттече. Донякъде имат основания, защото протестиращите срещу такава авторитарен тип власт трябва да се самоорганизират, трябва да си излъчат лидери, да създадат устойчива сила, която да застане срещу господстващата сила… Силата е в новите млади хора с модерни разбирания за държавата. И много енергия“, посочи още бившият вицепремиер.

 

Той определи като “глупост” витаещата теория, че държавният глава Румен Радев се стреми към това да превърне България в президентска република.

 

“Румен Радев започна да изразява обществения глас. Страх ги е от Радев, защото той е реална политическа алтернатива“, смята проф. Луджев.

 

Той коментира и исканията за оставката на главния прокурор Иван Гешев.

 

“Може да си тръгне, ако се промени съдебната система и бъде създаден вид обществен или парламентарен контрол върху главния прокурор. Гешев е една от главните опори на ГЕРБ и Борисов“.

 

Проф. Димитър Луджев прогнозира, че вероятно ГЕРБ ще оцелеят до изборите, но тогава ще изгубят и това ще е последният вот, в който партията ще участва.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *