Румен Радев разбиващо: Оставките и рокадите в кабинета са опит за печелене на време!

България отблизо
Не одобрявам рокадите в кабинета. Това е опит за печелене на време, от който губи България. Трябва да направим така, че да имаме управление, което да бъде отчетно, прозрачно и отговорно пред хората.

Това заяви президентът Румен Радев, който е във Велико Търново на тържествената церемония по удостояване с първо офицерско звание на випускниците от Националния военен университет.

Искам да спомена, че всички виждате, че България се събуди.

Държавният глава цитира в коментара си народния поет Иван Вазов:  „И в няколко дена тайно и полека народът порасте на няколко века!“

„Мисля, че преживяваме пречистване, защото след години на лъжи и унижение, българите са готови да изричат истината с кураж и достойнство. Изходът е един – оставка на правителството, на главния прокурор и предсрочни избори“, смята Радев.

Изявлението на държавния глава идва само ден след като той излезе за пореден път пред протестиращите и поиска оставката на кабинета “Борисов 3” и главния прокурор Иван Гешев.

Радев повтори и днес – това е единственият изход от настоящата ситуация.

“Слушам хората, чета плакатите, виждам млади и стари с трибагреника. Сега българите изричат истината открито, с кураж и достойнство“, заяви държавният глава.

“Представяте ли си какво може да се случи за тази половин година, която остава до редовните избори, когато няма доверие в управлението?”, запита Радев.

„Трябва така да направим, че да имаме управление, чиито основен приоритет да бъде сигурността и благоденствието на българския народ, а не интересите на бизнес кръгове“, каза той.

„Вземам страната на хората и искам да видя управление, което да налага и да е пример за спазване на Конституцията, а не да я погазва. То трябва да ни интегрира в Европа, а не да ни отдалечава от нея“, каза той.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *