Димитър Недков каза на прага на какво се намираме и кой ще оцелее!

България отблизо

„Динамиката, в която започнахме да живеем, предсказва свят на генерално пренареждане на ценности, възприятия, човешки взаимоотношения. Ще оцелеят единствено народите, за които от съдбовно значение ще е стойността на земята им и осъзнаването на тяхната идентичност“.

Без земята няма корени, без корените – няма живот. Родът и земята ще са най-важните ценности от тук нататък за народите“, заяви писателят Димитър Недков в студиото на „Денят ON AIR“.

Струва си да си зададем въпроса кой е нашият род и каква е нашата идентичност? Големите български писатели възрожденци като Стоян Михайловски и Иван Вазов отговориха на този въпрос. Ние сме от „славянский род велик“. И нашата идентичност е славянска. А сега управляващата върхушка под натиска на външни сили се опитва да смени „чипа“ на българите.

Неуспешно, разбира се. Защото българите усетиха опасността.

Димитър Недков посочи за дума на 2022 г. „война“. И уточни, че тя не съществува за ООН като престъпление срещу човечеството.

„Там е записано, че войната е инструмент на международната политика. Дошло е времето, когато да заговорим за нов световен ред, дошло е времето за нова голяма война и сме на нейния праг.

Това е прелюдията, трябваше една сцена, украинската, на която да се покани един актьор, украинският, който да изиграе пантомимата на апокалипсиса, който се задава. Всички говорят за войната, никой не говори за мира. На срещата в САЩ не беше спомената нито веднъж думата мир“, заяви писателят пред Bulgaria ON AIR.

А прогнозата му за дума на 2023 г. е „суверенитет“.

„Човекът да осъзнае собствената си стойност, а не да предоставя  своята стойност на нечии други интереси, както се случва по нашите ширини“, добави Димитър Недков.

Очакванията му са за промени на ниво ЕС и ЕП.

„Не случайно се чуват призиви за ликвидирането на ЕП като инструмент. Едно от успокояващите неща е, че не е един основният играч. Появяват се няколко главни герои, други са с поддържащи роли. Хубаво е, че повече съдбата няма да бъде решавана от една господстваща сила“, коментира Недков.

Според него ситуацията в България е притеснителна – в ситуация на „действаща хипотеза на полупрезидентска република“.

„В момента по принуда управлява президентската институция. Политическите сили не намериха достатъчно размисъл, че в момента унищожават парламентарната система. Отиваме към безплодните опити да създадем инвитро заченато правителство. Дори и да има правителство, то няма е в резултат на Рождеството“, завърши писателят.

loading...

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *