Отиде си кралят на футбола Пеле

България отблизо

Почина бразилската футболна легенда Пеле. Новината съобщи неговата дъщеря в профила си в Instagram, съобщиха световните агенции.

Считан от мнозина за най-великия футболист на всички времена, трикратният световен шампион бе хоспитализиран в болница „Алберт Айнщайн“ в Сао Паоло в края на ноември. 82-годишният Пеле се бореше с рак, като през септември миналата година беше отстранен тумор от дебелото му черво. По-късно обаче лекари съобщиха, че химиотерапията не дава резултати и той бе поставен на палиативно лечение.

Легендарният футболист прекара коледните празници в здравното заведение, заобиколен от близките си.

Цял месец най-голямата бразилска легенда Пеле  бе хоспитализиран в тежко състояние в клиниката „Алберт Айнщайн“ в Сао Пауло. Състоянието на трикратния световен шампион не се подобрява, тъй като ракът прогресира. Измина повече от седмица от последната официална информация от болницата за състоянието му, когато стана ясно, че то е тежко и че той се нуждае от постоянни грижи поради слабо сърце и бъбречна дисфункция.

Най-голямата дъщеря на Пеле, Кели Насименто, съобщи тежката новина снощи, че двамата преминават през трудни моменти на тъга и отчаяние, като очевидно бавно се подготвят за най-лошата новина.

„Това са моменти на тъга и отчаяние, но Пеле постоянно изтъква, че всички трябва да сме заедно и да помним най-добрите, най-щастливите си моменти. От една страна е трудно, но от друга страна, е смешно, защото помним всичко хубаво в живота, което се е случило. Това, което научихме сега е, че всички трябва да сме заедно, единни и само тогава всичко е ценно”, каза Кели.

Пеле е на 82 години, миналата година претърпя операция от тумор на дебелото черво, но след завръщането на най-опасната болест ситуацията се влоши и се появиха метастази в белите дробове, черния дроб и червата и от това лято нататък той беше в болница няколко пъти, а на 29 ноември бе приет и в тежко състояние.

Пеле последно публично поздрави Лео Меси и Аржентина за спечелената световна титла, като заяви, че „Меси повече от всеки заслужава да спечели световната титла, а Диего Марадона сега радва от небето“.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *