Дмитрий Песков: Ще победим САЩ във всяка точка на света! За „Северен поток 2“ вече ги победихме!

България отблизо

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков подчерта в четвъртък, че Русия е готова за „най-лошия сценарий“ относно САЩ и възможното налагане на санкции.

Песков заяви, че Вашингтон действа с „непредсказуемост, агресивност, грубост и враждебност, което е накарало Москва да бъде „винаги мобилизирана“.

Той обясни, че президентът Владимир Путин остава „последователен привърженик на изграждането на добри отношения“ със САЩ, „поне в онези области, които са от полза за нас“.

По-рано през деня Дмитрий Песков заяви, че Русия и нейните партньори ще завършат Северен поток 2, въпреки усилията на Вашингтон да санкционира и спре проекта.

Песков коментира докладите, че Вашингтон се стреми да назначи специален пратеник, който да води преговори за спиране на строителството в Германия, като каза, че подобен ход „вероятно говори много красноречиво за това, което се нарича намеса във вътрешните работи, в икономическите интереси на други страни.“

Според него, Москва никога не е била привърженик на довеждането на отношенията с Вашингтон до крайност.

„Никога не сме представлявали и не представляваме заплаха за никого. Но, разбира се, никога няма да позволим на никой, включително САЩ, да ни заплашва, да ни диктува нещо и да накърнява нашите интереси. Нещо повече. Както каза Владимир Путин, САЩ да не си правят илюзии, ако се наложи, ще ги победим във всяка точка на света“

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *