Дмитрий Песков: САЩ трябва да разберат, че Русия никога няма да се кланя на чужда сила, колкото и голяма да е тя!

Свят

„Не е възможно да се разклати ситуацията в Русия, защото руският президент Владимир Путин се ползва с подкрепата на огромното мнозинство от хора в Руската федерация. Несравнимо повече, отколкото събират незаконните протести”.

Ще отбележа още, че руският народ добре помни хаоса и мизерията, причинени от САЩ през 90-те години. Той вижда, че сега Русия е велика държава, която задава дневния ред на човечеството. Затова напъните на американците да разклатят управлението на Владимир Путин са обречени на пълен неуспех. Русия вече никога няма да се кланя на Америка.

Това заяви прессекретарят на президента на Руската федерация Дмитрий Песков в интервю с Павел Зарубин, по телевизионния канал „Россия-1”, предаде Агенция „Фокус”.

Коментирайки, тъй наречените „разкрития” за предполагаемия и между другото напълно несъществуващ „дворец на Путин“, говорителят на Кремъл отбеляза, че те са от полза „за тези, които искат да разклатят ситуацията”, но „в действителност тя не се люлее”.

„В момента някои, особено западните медии, ще кажат, че много хора са отишли на незаконните действия. Не,

малко хора излязоха, много хора гласуваха за Путин”,

подчерта Песков, припомняйки, че много граждани са гласували и за измененията в конституцията. „Ако сравните цифрите, ще разберете колко малко хора участваха в протестите”, каза президентският прессекретар.

В същото време той подчерта, и че „това са граждани на Русия”. „Уважавам всички гледни точки, но съм категорично против участието в незаконни действия, защото не може да има друга оценка: това е нарушение на закона”, заключи говорителят на Кремъл.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *