Доналд Тръмп: Обвиненията срещу мен са позор за Америка!

Свят

„Никога не съм си и помислял, че подобно нещо може да се случи в Америка. Никога! Единственото престъпление, което съм извършил, е че безстрашно защитавах страната ни от тези, които се опитват да я унищожат“.

„Сега за първи път в американската история един провалил се окръжен прокурор повдига обвинения на бивш президент на Съединените щати. Въз основа на твърдения, които всеки юрист ще ви каже, че са несъстоятелни. Адвокатите ми дойдоха и ми казаха – нямат нищо срещу теб. Нищо! Тези обвинения са обида за страната ни и светът вече ни се смее.

Това заяви бившият президент Доналд Тръмп от имението си „Мар а Лаго“ във Флорида около 2 часа, след като бе арестуван и му бяха предявени 34 обвинения, включително за фалшифициране на документи при плащането на пари на бившата порноактриса Сторми Даниълс по време на предизборната кампания през 2016 г. Тръмп напусна в мълчание съда без да говори пред събралите се журналисти, а Си Ен Ен излъчи на живо кадри от кацането на самолета му на международното летище в Палм Бийч.

Въпреки че започна 25-минутната си реч с атака срещу прокурорите, 45-ият държавен глава на САЩ не отправи призив към поддръжниците отново да проведат демонстрации. Той не оповести и подробности около плановете си за предизборната кампания, към която се очаква да се завърне.

Тръмп отрече всички обвинения и определи делото срещу него като „лов на вещици“.

„От самото начало демократите шпионираха кампанията ми, помните ли това? Те ме атакуваха с атака от измамни разследвания. Нашите избори са като тези в страна от Третия свят и сега тази огромна изборна намеса в мащаб, невиждан досега в нашата страна. Но сега те наистина отидоха още по-далеч, като обвиниха 45-ия президент на Съединените щати“, добави Тръмп.

Бившият президент направи кратък обзор по различни съдебни дела срещу него, сред които и това за класифицираните документи, открити в имението му Мар а Лаго, след като напусна Белия дом в началото на 2021 година. Той коментира и разследването на щурма на Капитолия от 6 януари 2021 г.

Тръмп изрази особена загриженост относно делото за класифицираните документи, като на няколко пъти нарече специалния прокурор Джак Смит „лунатик“.

По думите на бившия държавен глава делата срещу него представляват опит за осуетяване на предизборната му кампания за президентския пост, като ги нарече „масирана намеса в изборите в невиждан досега мащаб“.

Източник Днес.Дир.бг

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *