От последните минути: Арестуваха Доналд Тръмп! Ето какво се случва

Свят

Бившият американски президент Доналд Тръмп е арестуван, съобщи NOVA

Малко преди това той напусна Тръмп Тауър и се отправи към сградата на съда в Долен Манхатън, съобщи BBC.

Доналд Тръмп е арестуван след пристигането си в районната прокуратура в Манхатън и ще бъде задържан, докато му бъде повдигнато обвинение, съобщава СНН.

На бившия президент ще бъдат взети пръстови отпечатъци, след което ще бъде отведен в съдебната зала, където ще му бъдат повдигнати обвинения. Не се очаква Тръмп да бъде закопчан с белезници след ареста си. След като преди това пристигна в Ню Йорк от Флорида, сега той е първият бивш президент в историята на САЩ, който е арестуван от органите на реда.

Заобиколен от агенти на Сикрет сървис Тръмп влезе в съда, вдигнал юмрук.

Стотици негови поддръжници, но и много протестиращи са от часове пред сградата на съда. Хората свиркаха, викаха и издигаха плакати в подкрепа на републиканеца, който вече е обявил, кандидатурата си за президент през 2024 г.

Отделени с барикади от тях, контрапротестиращите празнуваха повдигането на обвинение срещу бившия президент с плакати, на които пишеше „Затворете го!“ – препратка към скандирането, чувано често по адрес на опонентката му Хилъри Клинтън по време на успешната му кандидатпрезидентска кампания през 2016 година.

Около сградата на съда са се събрали стотици негови поддръжници и противници, съобщава NOVA

Очаквайте подробности!

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *