ЕВРОАТЛАНТИЦИТЕ с нов КОВАРЕН удар: Ето КАКВО са НАМИСЛИЛИ сега!

Свят

Австрийският журналист Маркус Бернат, с голямо неудоволствие и завист, пише, че макар България да е член на НАТО и ЕС, Русия никога не е изпускала страната от своята сфера на влияние.

Руснаците инвестират в България толкова много, колкото в никоя друга източноевропейска страна. Те държат в джоба си поне четири от петте партии в парламента, а възрастните хора направо си припадат по тях. Русия има собствено товарно пристанище в България. Има хиляди паметници и дори държавен глава, който цял живот е летял на руски самолети. Поне 400 хиляди руснаци имат имоти по българското Черноморие, в планинските курорти или в столицата София. А всяка информация, която се обсъжда в София, няма как до три часа да не бъде на бюрото на Владимир Путин, с неприкрита горчивина споделя Маркус Бернат, цитиран от http://dnesplus.bg.

„Докато несгодите, пише журналистът, обикновено се приписват на Запада и на прехода към дивия капитализъм, в съзнанието на българите, Русия си остава Големият брат, който ги освободи от турско робство и положи основите на новата им държавност. После в годините на социализма, България живееше в икономическа симбиоза със Съветския съюз, а сега българите виждат в Путин лидер, който не се церемони с Брюксел“, завършва тирадата си Бернат.

Разбира се, това поредно дърдорене, че България се била управлявала от Русия, си има своята твърде прозрачна цел. И тя е, да се припишат на Русия всички беди, които Западът стовари върху страната ни. И да се внушава всекидневно в умовете на българите, че „злата“ Русия е виновна за  унищожаването на  икономиката, населението, културата и историята на България.

Видите ли, Западът е добричък, се опитва да каже авторът. Но той забравя много неща. Например, Маркус Бернат нищо не казва, че вече 28 години, родината ни е на пряко управление от Вашингтон и Брюксел. Че ден през ден, премиерът Борисов и шефовете на нашите парламентарни партии са на спявка и получаване на инструкции от американското посолство и посолствата на Германия и Франция. Че чужди посланици се месят грубо в нашите вътрешни работи и ни нареждат с кой крак да тръгнем и колко крачки да направим. Че икономиката ни бе унищожена, защото следвахме плана за „преход към пазарна икономика“, на двамата мракобеси Ричард Ран и Роналд Ът.

Благодарение на този план, България бе върната със 100 години назад. А мощната българска икономика бе превърната в руини.

Маркус Бернат забравя да спомене, че трима американски сенатори дойдоха лично в България, за да спрат, започналия вече строеж на стратегически важните за нас проекти Южен поток и АЕЦ „Белене“. И затова цените на ток и газ в България са високи. И се увеличават непрекъснато.

Журналистът забравя да спомене, че цената на тока ни се увеличава и от това, че държавата, по нареждане на Запада и на Борисов, задължително изкупува на „преференциални“ космически цени електроенергията на ВЕИ-тата и на американските централи.

Забравя да спомене, че големите западни корпорации нахлуха в България и унищожиха малкия и среден бизнес. И цялата печалба, която натрупат в България, те изнасят веднага в чужбина. Така се получава едно непрекъснато източване на държавния бюджет. Защото хората, които работят в образование, здравеопазване, култура, наука, държавни дейности, пенсионерите и т.н., получават пари от бюджета. Те купуват от големите западни вериги магазини, които вземат нашите пари и ги изнасят в чужбина. Същото правят и чуждите ЕРП-та. И всички западняци.

Истината е, че ако бяхме в съюз с Русия, а не със Запада, сега щяхме да сме много по-добре. Икономиката ни постепенно щеше да се модернизира и развие. Щеше да има работа за всички. Здравеопазването нямаше да бъде само за богатите. Образованието нямаше да подменя историята ни, и да натрапва на децата „неолиберални роли“. Страната ни нямаше да се управлява от няколко олигарха, които чинно изпълняват заповедите на Вашингтон и Брюксел за унищожаване на страната и народа ни. А междувременно, те също грабят хората като за последно.

Владимир Путин ясно каза на руските олигарси: Или ще работите за Русия и ще делите печалбата си с руската държава, или ще конфискуваме имуществото ви, защото всичко, което сте спечелили, е на гърба на руския народ и руската държава. Същото щеше да бъде и у нас. И щеше да има достоен живот за всички.

Ето затова 85% от хората в България обичат Русия. Защото към вековните ни исторически връзки, се прибавят градивното настояще и желаното бъдеще, което руските хора, начело със своя президент създават в Русия.

Западът унищожи икономиката и държавата ни. Но не може да унищожи нашето братство с Русия. А това го паникьосва. И има защо.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

3 thoughts on “ЕВРОАТЛАНТИЦИТЕ с нов КОВАРЕН удар: Ето КАКВО са НАМИСЛИЛИ сега!

  1. premlcal e da spomene , ce bg e razresila atomni raketi nasoceni srestu rusiq na teritoriqta na bg s koeto ni prevrsta v PUSECNO MESO zemqta dokolkoto znam e kupena ot nato…………..

  2. Най-красноречив и безпристрастен е фактът, че на президентските избори в Русия, гласувалите в чужбина бяха 10% ПОВЕЧЕ, от онези в родината им! Защо? Защото живеещите в чужбина видяха фарсът на Запада, наречен „демокрация“! Дори в Рига, столицата на най-мразещата руснаците държава, само пред един от изборните секции опашката беше 4 КИЛОМЕТРА! Западът е ОБРЕЧЕН!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *