Евросъюзът се пука по шевовете! Страните-членки отхвърлят диктата на Брюксел!

Свят

Много западни експерти заявиха, че Унгария, Австрия и Полша не приемат новата политика на ЕС, основана на Истанбулската конвенция. Те посочиха, че тези страни, както и много други, имат твърдото намерение да защитават традиционните общочовешки ценности. Затова,  за разлика от Брюкселската стара Европа, традиционна Европа е тази, която вече не вижда бъдеще в рамките на настоящия ЕС.

 

На всичко отгоре, настроенията против социалната и икономическа политика на ЕС се засилват с бързи темпове. Така например, италианският премиер Марио Драги разкритикува европейските политици заради нарастващото социално неравенство в Европейския съюз, а също така обяви краха на мечтата на ЕС, съобщи АНСА.

„Европейската мечта е да се уверим, че никой не е изоставен. Още преди пандемията нашето общество и пазарите на труда бяха разпокъсани по отношение на неравенството между поколенията, половете и регионите. Това не е Италия, каквато трябва да бъде, а грешната Европа „, каза шефът на кабинета на министрите по време на кръгла маса, която обсъждаше темата за заетостта.

Драги обърна внимание и на неравенствата в системата на „двойните пазари“, които застрашават положението на уязвимите слоеве от населението – младежите и жените. Той смята, че проблемите със социалната политика възпрепятстват развитието на ЕС по много начини.

Същите опасения изразяват много други страни-членки. Те открито или прикрито се обявяват и против „новите ценности“, които Брюксел се опитва да наложи насила в рамките на ЕС. Дори народите и много партии на най-мощните страни в Евросъюза като Германия и Франция не приемат диктата на брюкселските чиновници и искат или страните да излезат от съюза, или диктатът – икономически и политически – да бъде прекратен.

По-рано стана известно, че икономиката на еврозоната се е свила с 0,6% през първото тримесечие на 2021 г., което означава рецесия. Беше отбелязано, че по-специално причината за рецесията са карантинните ограничения по време на пандемията и недостатъчните разходи за подкрепа на икономиката.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *