Екатерина Захариева към Слави: Няма как да „изчегърташ“ 850 хиляди избиратели на ГЕРБ!

България отблизо

„Нашите служби и прокуратурата имат основателни съмнения за руска намеса в съмнителни взривове през последните години в България“.

 

Това каза в предаването „Офанзива с Любо Огнянов“ по Нова телевизия Екатерина Захариева, вицепремиер и министър на външните работи.

Тя допълни, че подобно разследване тече и в Чехия и се очакват резултати от него, а междувременно България е получила подкрепа от Чехия и НАТО.
Външният министър смята, че нашите служби напоследък добре си вършат работата и отношението на Русия е резултат от тези разкрития. Захариева подчерта, че стремежът на България е да се поддържат равноправни отношения с Русия.

Според нея е нужно да имаме обща и дългосрочна външна политика на България и тя би трябвало да се следва от всички следващи правителства, това се отнася и за въпросите с РС Македония.

Министърът смята, че сегашната политическа ситуация у нас не вдъхва оптимизъм. Според нея няма как 850 000 хиляди избиратели на ГЕРБ да бъдат „изчегъртани“, както се чуват някои желания.
Припомняме, че днес Слави Трифонов заяви, че трябва да бъде изчегъртано всичко, направено от ГЕРБ.

Относно изборите и машините за гласуване, Захариева изрази задоволство, че няма да е външен министър в служебното правителство, тъй като ще има големи трудности с гласуването в чужбина. Тя заяви, че не знае къде ще се съхраняват машините в чужбина и кой ще ги охранява.

Екатерина Захариева заяви за предстоящите избори, че няма как да се правят коалиции с БСП и ДПС, а ГЕРБ ще направи всичко възможно да отговори на очакването на избирателите.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *