Екатерина Захариева, по подобие на Борисов, се върна чак в детството си и заклейми лошите комунисти, в опит да оправдае золумите на ГЕРБ!

България отблизо

Не може да се плаши със саморазправа, който и да е български гражданин, а още повече, ако става дума за лидера на опозиционната партия. Това заяви бившият външен министър Екатерина Захариева в сутрешния блок на БНТ.

„Сега всички започват да говорят така, все едно нищо не се е вършило – през годините много неща се свършиха. Свърши ги ГЕРБ. Не съм изненадана от дебата за правосъдната система, защото съм го чувала от различни експерти – трябва ли да е постоянен ВСС, дали бе добра тази реформа, как да се избират тримата големи, главния прокурор. Дали да бъдат две колегии или два съвета…

Ако просто тръгваме в някаква посока без да се направи сериозен анализ дали моделът, който се предлага работи добре, за мен доникъде няма да стигнем“, категорична бе тя.

„Ние в по-миналия парламент предложихме с министъра на правосъдието и уважаван съдия сериозни изменения за главния прокурор и заместниците му. Този закон бе атакуван в конституционния съд. Бяхме включили дебати и консултации по конституцията“, заяви Захариева.

„По отношение на ВСС имаме много ясна програма и представа и ще припомним, че и там имаше изрично текстове, свързани с това. Въпреки втория ден и това, което се наслушах в парламента… Тези хора трябва да се държат като управляващи, те не са опозиция. Те имат служебен кабинет, ще си направят правителство“, каза тя.

„Неприемливо е служебен вътрешен министър да заплашва опозиционния лидер със саморазправа“, категорична бе Захариева.

Запитана дали са се стреснали от заплахите на Рашков, тя отвърна: „Изобщо не се стреснахме, а бяхме възмутени. Аз бях на 14 г. когато станаха промените. Всеки път в началото на учебната година трябваше да станем и да обявим дали родителите ни членуват в комунистическата партия и да бъдем облъчвани, ако не е така. Аз се върнах в тези времена и не искам да се връщам отново“.

„Това показва манталитета. Станаха безобразни неща, които се опитаха да се представят като форма за предотвратяване на купуване на гласове. Само в моята област бяха повикани над 1000 души, без да им дават копия на протоколи, ходиха в домовете им да подписват декларации, че няма да участват в предизборната кампания“, каза още тя.

loading...

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *