ГЕРБ с извънредно изявление за протестите! Защо тормозите мирните граждани? Няма да се поддадем на натиска!

България отблизо

„Това изявление е във връзка с опитите да се внуши връзка за една дама на Орлов мост, която имаше неблагоразумието да изрази своята позиция. Категорично заявявам, че жената не е член на ГЕРБ и не е била член на ГЕРБ“ Това стана ясно от димите на Александър Ненков на извънреден брифинг на ГЕРБ.

До ескалация на напрежението днес  се достигна Петър Кърджилов, който бе обявен за  близък на подсъдимата екскметица на столичния район „Младост“ – Десислава Иванчева, отговори на вербалните нападки на възрастна жена, а по-късно и двамата бяха отведени в Първо РПУ.

„Уважаваме правото на всеки един да протестира. Но никога не е било за сметка на другите граждани. Не може малцинството да решава какво да прави мнозинството, посочи той и допълни, че категорично осъждат това, което се случва.

„Ясно е каква е целта. Целта е да се провокират другите граждани, да се достигне до агресия. Засега от полицията не са се поддали.  Всички други граждани имат своята свобода.

Мирни протести може да има пред Парламента, пред МС, пред президентството, но в крайна сметка тук става въпрос за блокиране на един 2-милионен град. Аз такова нещо не съм виждал никъде по света, ако вие сте виждали, поправете ме“, призова той. „Тези в палатките няма как да убедят, че това е волята на цялата държава.  Аз имам приятели, които ходят на протести не искам да променям тяхната позиция, но когато протестираш, трябва да е с мисъл. Тези с палатките трябва да разберат, че това не е разумен начин за диалог.“

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *