Ексклузивно! Ступаха и арестуваха наш депутат на границата с РСМ. /ВИДЕО/

България отблизо

Заплашван и бит на граничния пункт между България и Северна Македония – Гюешево-Деве баир, е бил депутатът от „Възраждане“ Ангел Георгиев, а и български граждани с него, пишат от партията в съобщение до медиите.

Стотици българи днес се отправиха към Скопие, за да почетат 151-годишнината от рождението на българския революционер Гоце Делчев. Голяма част от тях бяха задържани дълго време на граничните пунктове, заради „проблем със системата“.

 

Ето какво написа във Фейсбук лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов: 

„Току що доскорошният народен представител от Пловдив Ангел Георгиев беше бит и арестуван от македонските граничари на ГКПП Гюешево, докато излъчваше на живо във фейсбук от телефона си.

Това вече не е провокация на хулигани или опозиционни партии в Македония. Това е откровена нагла провокация от страна на правителството на Македония!!!“.

 

 

На ГКПП Деве Баир са задържани трима български граждани, които се опитали физически да нападнат полицейските служители, съобщи македонската полицията.

„Около 12.45 часа на Граничния пункт Деве Баир се е стигнало до нарушаване на обществения ред от страна на Г.З (35), А.Х (50) и Р.Х(54) – български граждани, които нападнали вербално, дръзко и неприлично с грозни думи, а след това се опитали да нападнат полицейските служители, при което са задържани и се работи на цялостно изясняване на случая“, се казва в съобщението на македонското МВР.

loading...

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *