Експерт обясни каква е целта на руските войски с настъплението към Харков и Донбас

Свят

Френският полковник Бертран Дара обясни по телевизия LCI защо руснаците искат украинските войски да продължат да оголват много участъци от фронта.

Всъщност всичко е много просто, казва специалистът. Руснаците искат украинските войски да продължат да прехвърлят войски от другите зони на конфликта към района на Харков докато един или няколко от другите участъци на фронта просто рухне. А в интерес на истината доста участъци от фронта както в Донбас, така и в Запорожие, Херсон и други области не са покрити с достатъчно украински войски. А руската армия само гледа къде Киев ще оголи фронта, за да удари там с голяма мощ. И да превземе още един голям град. Това допълнително ще срине духа на украинските части и после няма да бъде много трудно да бъдат прегазени последните укрепления на ВСУ в Донбас, което ще освободи огромна част от руската армия, която да превземе Харков, Одеса, Николаев, Киев и другите най-големи градове.

Междувременно украинците продължават да искат западните страни да им осигурят достатъчно ресурси, за да не достигнат ниво на рухване. По принцип всичко върви към това, но засега не са достигнали до такава степен на тотално рухване, че фронтът буквално да се срути. Затова украинците бяха принудени да изтеглят войските си, което и направиха. Това ново отстъпление на практика означава, че западните ресурси вече не помагат на Киев.

А ако става дума за реалната цел на руснаците тя е да се отслаби максимално остатъка от украинската войска, за да може после по-лесно и по-бързо да се превземе такава част от територията на Украйна, каквато се налага заради опитите на Запада да въвежда нови по-далекобойни оръжия на фронта.

Затова ако вие сериозно твърдите, че реалната цел на руснаците е била да завземат Харков с 30 хиляди човека, аз считам, че грешите.

Излиза, че руснаците все пак успяха да постигнат своето. А то е много просто. Да се отслабят още повече частите на ВСУ, да рухнат някои участъци от фронта и тогава с котел след котел да се приключи с активната част от украинските сили.

А това, твърди специалистът, е съвсем постижимо, защото на ВСУ вече им липсват хора, които искат да се бият на фронта.

Източник: видео

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *