Експерт прогнозира: Хората на Слави май се канят да провалят за трети път парламента!

България отблизо
ИТН май се кани да провали за трети път парламентарното мнозинство. Сега обаче няма да им е толкова лесно. И въпреки това симптомите за това май са налице.
Това подозира културният антрополог проф. Ивайло Дичев.

„Симптоми са следните: Първо, предложеният от Трифонов шантаж за С Македония е един от симптомите, които ме тревожат, споделя проф. Дичев. Вторият е  провокативната заявка на Чорбанов, че няма да показва зелен сертификат. Третият симптом е настояването на партията ИТН за субсидия от 1 лев. Имаме предвид, че когато се зададат избори и останалите партньори ще почнат да популистват“, пише той в профила си във Фейсбук.

Сигурно ИТН добре разбират, че има българска позиция по казуса със Северна Македония, потвърдена от Народното събрание. И тази позиция не може да се променя от когото и да е. Но ако от ИТН тръгнат да настояват на своето, това ще създаде дълбок разлом в управлението.

Искането на проф. Чорбанов да се премахне зеления сертификат чертае следващата разделителна линия. И ако ИТН решат да разбиват четворната коалиция, съвсем не е трудно да намерят поддръжници във и извън парламента за отмяната на зеления сертификат. И ако партньорите в управляващата коалиция не се съгласят или започнат да се колебаят, позициите на ИТН ще се засилят, а управлението ще започне застрашително да се клати.

По въпроса за субсидията от 1 лев за парламентарните партии и сега има много разногласия. Партньорите не са съгласни с мнението на ИТН да се премахне субсидията, защото тогава политическите партии няма да могат да осъществяват своята дейност.

И единствената партия, която ще бъде облагодетелствана ако се премахне субсидията, ще бъде ГЕРБ.

А вие си правете сметката от тук нататък, кой е за сегашното управление и кой е против.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *