Петър Волгин разкри какво носи Истанбулската конвенция

България отблизо

Пет години разумните хора обясняват, че Истанбулската конвенция няма да реши никой от съществуващите проблеми. ИК не е философският камък, от допира до който негативните тенденции ще се превърнат в злато.

 

Това пише в профила си журналистът Петър Волгин. Ето какво още споделя той:

„Истанбулската конвенция много повече прилича на онази ябълка, която злата царица дава на Снежанка. Да, на външен вид ябълката е прекрасна и те предизвиква да я изядеш час по-скоро.

Само че е отровна и носи смърт, точно както и ИК носи смърт. От пет години моля някой да ми покаже статистика от държавите, ратифицирали ИК, която да сочи, че случаите на насилие там са намалели. Никой не ми показва такива неща.

Защото просто не съществуват. Истанбулската конвенция не е създадена, за да пребори насилието. Създадена е, за да овласти плъзналите като скакалци по цял свят НПО, да ги постави над националните закони и, разбира се, за да донесе пари, много пари на активистите на тези структури.

Да вярваш, че ИК може да донесе нещо добро на страните, в които е ратифицирана, значи, че или си много силно финансово мотивиран/а/ или страдаш от тежка форма на полезен идиотизъм.“

Пет години разумните хора обясняват, че Истанбулската конвенция няма да реши никой от съществуващите проблеми. ИК не е философският камък, от допира до който негативните тенденции ще се превърнат в злато. Истанбулската конвенция много повече прилича на онази ябълка, която злата царица дава на Снежанка. Да, на външен вид ябълката е прекрасна и те предизвиква да я изядеш час по-скоро. Само че е отровна и носи смърт, точно както и ИК носи смърт. От пет години моля някой да ми по…

Вижте повече
Всички реакции:

Anuta Valkanova, Мария Николова и 1,5 хил. други

Tagged

4 thoughts on “Петър Волгин разкри какво носи Истанбулската конвенция

  1. Такива, като този ушат екземпляр, които скъсват жените си от бой, понеже им кръшкат, не искат конвенцията от Истамбул.
    А как да не кръшнеш на такава Чебурашка!

  2. Такива, като този ушат екземпляр, които скъсват жените си от бой, понеже им кръшкат, не искат конвенцията от Истанбул.
    А как да не кръшнеш на такава Чебурашка!

    1. И с какво ИК, ще те предпази някой да не те скъса от бой. Знаеш ли колко олигофренчета изобщо не са чували за въшкавата ти конвенция, и хич не им пука за нея. Ще те чука, и ще те бие на почивки и никой нищо няма да му направи. А ти първо я прочети, за да видиш за какво става въпрос, и тогава обвинявай Волгин! Ако изобщо разбереш за какво става въпрос.

  3. Да, Декларацията за правата на Човека и Конвенцията срещу Насилието са Причината за Всички Беди по Света!!! Да живеят Идиотите!?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *