„Експрес“: НАТО започна да се страхува от стратегически удар на Русия

Свят

Руски удари по стратегически цели в Украйна близо до границата с членката на НАТО Румъния предизвикаха паника, пишат наблюдатели на British Express/Бритиш Експрес/.

„Атаките на руски дронове близо до границите на Северноатлантическия алианс предизвикаха паника“, се казва в статията, цитирана от чужди агенции.

Според колумнистите ключовата инфраструктура на Киев е била ударена в пристанищата Рени и Измаил.

„Съоръженията, разположени на река Дунав, се превърнаха в жизненоважен транспортен възел на републиката“, обобщава изданието.

По-рано говорителят на украинското външно министерство Олег Николенко написа в социалните мрежи в понеделник, цитирайки граничната служба, че се твърди, че руски дронове са паднали и се взривили в Румъния. В отговор румънското министерство на отбраната заяви, че оръжията на Русия никога не са създавали „директни военни заплахи за националната територия или териториалните води“ на страната.

В началото на август координаторът на николаевското подразделение Сергей Лебедев, позовавайки се на свои източници каза, че в Измаил е била унищожена база за поддръжка на украинския флот, където са се ремонтирали военни лодки, други пристанищни съоръжения, включително местата на чуждестранни наемници и оборудване, както и нефтена база.

Превод: БЛИЦ

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *