Елена Поптодорова изплака: Целта на Русия не е Украйна, а ампутиране на НАТО!

България отблизо
Маниерът на действие на Русия е резки и внезапни нахлувания. Сега ситуацията се проточи. Тук целта не е Украйна, а разлюшкване на НАТО, ампутиране на НАТО. Не вярвам, че ще има фронтално нападение.
Това коментира в ефира на БНР Елена Поптодорова, бивш посланик на България в САЩ и вицепрезидент на „Атлантическия клуб“.

„В българската позиция по конфликта НАТО – Русия има неизяснени пунктове в практическото реализиране. Това, което стана ясно, е, че искаме дипломацията да проработи. Крайно време е да спрем да повтаряме това заклинание. За България това не е най-острият въпрос. За нас е важно какво се случва с отбранителната способност на страната“, смята тя.

 

Поптодорова отбеляза, че капацитетът и способностите на армията ни не са достатъчни, за да се изгради самостоятелна защита: „Не е възможна реална отбранителна функция без участие на допълнителни сили от съюзническа държава“.

 

Според нея е необходимо да се проведе КСНС за ситуацията Русия – Украйна и за сигурността в Черно море.

 

„Този разговор трябва да се води почтено с българските граждани, иначе правителството ще падне в собствената клопка. Всяко бягство от действителните факти ще се връща като бумеранг обратно“, категорична бе Елена Поптодорова.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *