Епохално: Волен предложи обединение на БСП, „Възраждане“, „Атака“, „Русофили“ и…

България отблизо

„Трябва предизборно да се обединят БСП, „Възраждане“, партии като „Атака“, поне още 8-10 има такива партии, „Русофили“, „МИР“ и т.н., които не се различават по виждания по основни въпроси – и вътрешни, и външни“.

 

„Трябва да направим мощен блок, който да застане за баланс, защото другият блок се получава, независимо дали ще се карат Кирил (Петков) и (Бойко) Борисов, те по тези въпроси са заедно. Те се състезават кой по-верноподанически да каже, че е против Русия, агресора и дават оръжие на Украйна. Има я едната страна, а другата я няма. За да има баланс, трябва да се направи един блок“.

Това каза пред БНР лидерът на партия „Атака“ Волен Сидеров.

Според него, има нужда да се погледне стратегически на политическата ситуация и апелира към лидерите на тези формации „да бъдат по-умни“:

„Имаме нужда от това да се вдигнем над подробностите. Ако формираме сега един блок и той да се утвърди на тези и на следващите избори, вече в България ще има кой да изразява мнението на тези 70 или 75% от българите, които казват, че не искат оръжие за Украйна, не искат в еврозоната, не искат двата реактора за АЕЦ „Белене“ да ръждясват, които казват, че искат енергетиката да бъде такава, каквато можеше да бъде, искат „Южен поток“, „Белене“ и т.н.“.

Лидерът на „Атака“ изказа предположение, че му повдигат обвинения заради „поръчковия характер на прокуратурата“ и защото медията, която ръководи, не е политкоректна:

„Явно е започнала да дразни някои кръгове и някои посолства“, заяви той.

loading...

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *